Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Emma Shields årets Rising Star

 
Emma Shields årets Rising StarEmma Shields vann White Guide - utmärkelsen Rising Star White Guide Rising Star till Emma Shields White Guide ger i år utmärkelsen White Guide Rising Star till Emma Shields, köksmästare på Flickan i Stockholm. 
Med utmärkelsen Rising Star vill de uppmärksamma yngre, intressanta kockar med potential att nå nationell och internationell berömmelse för sina gastronomiska kvaliteter. Mottagaren av utmärkelsen ska vara 30 år eller yngre.

Motivering:
För att med stor kunskap och ambition utveckla och utmana både sig själv och köken hon representerar. Och för att vid ung ålder redan nått tävlingsframgångar både nationellt och internationellt.

Prisutdelningen äger rum på White Guide Gala i Stockholms Stadshus, Blå Hallen måndag 5 mars. 

Om Emma Shields:
 Emma Shields är 27 år och idag en av två köksmästare på restaurang Flickan i Stockholm. Hon kommer från Boxholm i Östergötland och efter sin första kockpraktik på PM & Vänner hade hon lagt ribban. Och den la hon högt. Karriären har varvats av toppjobb i kök och kocktävlingar både individuellt och i grupp.  

–Jag är en tävlingsmänniska och jag älskar att vinna. Tävlingsviljan har utvecklat mig som kock, berättar Emma Shields.
 På meritlistan står bland annat Juniorkocklandslaget och guldmedalj i Culinary Olympics samt en finalplats i Årets Kock. Parallellt har arbetslivet pågått, först på PM & Vänner, följt av Djuret, Oaxen Krog, Volt och Omakase Köttslöjd. Matlagningen har under hela den yrkesverksamma tiden präglats av det strikt nordiska, något som hon i sin nuvarande tjänst på Flickan utmanas i.

 – På Flickan arbetar vi med råvaror och smaksättningar från hela världen. Det ska vara kul, gott och smaka mycket.
 Att utmana sig själv, arbeta långsiktigt hållbart samt att vara en förebild, framförallt för yngre tjejer i branschen är idag en stor drivkraft - något som hon en dag hoppas få utveckla i en helt egen verksamhet. 

Tidigare mottagare av White Guide Rising Star:
 2009: Johan Jureskog, Stockholm
 2010: Titti Qvarnström, Malmö
2011: Daniel Berlin, Skåne Tranås
2012: Jacob Holmström, Stockholm
2013: Frida Ronge, Göteborg
2014: Edin Dzemat, Göteborg
2015: Lina Ahlin, Stockholm
2016: Filip Fastén, Stockholm
2017: Rodrigo ”Rod” Pérez, Ekstedt, Stockholm. Av: Annika Rådlund Källa: White Guide
Foto: Markus Crépin Sundström/White Guide