Dessa 8 är vidare i Årets kock!
13 Jun 2019
Årets Kock – SM i professionell matlagning är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen omfattar en digital uttagning, ett kval där 24 kockar tävlar dag ett och 16 går vidare till dag två. Åtta kockar tar sig till finalen som hålls 12-13 september på Annexet, Stockholm.
De sexton tävlande har lagat två rätter – en varm och en kall – utifrån en hemlig råvarukorg med gös som huvudråvara. De har testats i råvarukännedom med totalt 40 råvaror i åtta olika kategorier samt bedömts i metod och handlag under prepp och matlagning. De åtta kockar som fått högst total poäng från båda dagarna är vidare till finalen i Årets Kock 2019.
En av två kvinnor som var med i kvalet har gått vidare och det är Louise Johansson från Taste by Louise, som tidigare vunnit Sveriges Mästerkock (2011).
De 8 finalisterna i Årets kock 2019 är:
Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg,
Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm,
Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad,
Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg,
Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv,
Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö
Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö
Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
Christopher Lai, &Vin, Karlshamn
Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
Danny Falkeman, Etoile, Stockholm
Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
Luqaz Ottosson, Restaurant ROT, Visby
Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Martin Anneflod, Martin Anneflod Culinary, Göteborg
Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg
Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Flyinge
Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
Sebastian Lopez, Nosh & Chow, Stockholm
Jury
Adam Dahlberg, Adam & Albin Florencia Abella, Ekstedt Henrik Norström, Lux restauranger Sofia B Olsson, vRå Stefano Catenacci, Hovtraktör, Operakällaren Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007 och Svenska Brasserier Ulrika Brydling, Brydlings .
Av: Annika Rådlund Källa: Årets kock
Foto: Samuel Unéus
13 Jun 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder