Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Stadsodling och hub på hotellet

 
  • Stadsodling och hub på hotellet

    Stadsodling och hub på hotellet

  • Clarion Hotel Stockholm

    Clarion Hotel Stockholm

Föregående
Nästa
 
Imorgon är det dags för invigning av Clarion Hotel Stockholms senaste projekt - Söders Trädgård, en Urban Garden i stadsmiljö. Stadsodlingen som är belägen på hotellets plan 3 är framtagen och byggd av hotellets egen personal, i samarbete med trädgårdskonsulterna på Gatsmart. Förutom odlingen skall ytan fungera som en hub för frågor rörande hållbarhet, klimat och lokala initiativ i Stockholm där hotellet vill uppmana till diskussion och debatt.

- Söders Trädgård ska vara mer än bara en trädgård. Detta ska vara en tillgänglig yta för alla organisationer och företag med en grön agenda, där likasinnade kan mötas och diskutera hållbara och lokala miljöfrågor. För oss kändes det viktigt att visa att även vi som stor aktör mitt i city kan bidra med ett hållbart tänk och en lokal plattform för dessa viktiga frågor. Att vi sedan får fantastiska örter, frukter och grönsaker till våra restauranger är en ren bonus! säger Björn Callin, General Manager på Clarion Hotel Stockholm

I trädgården kommer bärbuskar, örter, humle, majs, quinoa, potatis och flertalet andra växter att växa sig stora under sommaren och hotellet hoppas kunna skörda egna kryddor och rabarber redan i slutet på juni.

- Vår tanke kring valet av växter till denna trädgård är att alla växter skall ha ett syfte och representera vårt tänk kring mat och dryck i framtiden. Majsen, quinoan och humlen symboliserar de växter som vi idag ofta importerar men som med dagens klimat går alldeles utmärkt att odla i Sverige med lite extra kärlek. Ärtorna är vidare en av de växter som vi på restaurangen valt att fokusera på som ett alternativ till restaurangens guacamole. Vi vill utmana till att tänka nytt och att våga prova nytt, om än på liten skala, säger Frida Berglund, Event Manager och initiativtagare till projektet.

Tanken bakom Söders Trädgård startade redan under 2018 då ett småskaligt projekt att odla Quinoa genomfördes på samma yta inspirerad av odlaren David Appelgren från Ombergs ekogård. David höll en föreläsning i ämnet på hotellet under en grön temavecka i restaurangen och detta väckte ett intresse hos hotellets ledning.

Invigningen kommer att samla de miljöaktörer och lokala initiativtagare som Clarion Hotel Stockholm kontinuerligt samarbetar med kring hållbarhet, samt grannar, lokalpolitiker och Clarion Hotels ledning. Utöver visning av trädgården och mingel kring hållbarhet kommer det att hållas workshop i byggande av bi-hotell och en försmak på de Chi-Gong klasser som hotellet kommer att erbjuda på trädgården under sommaren.Clarion Hotel Stockholm kännetecknas av konst, musik och design. Hotellet tillfhör hotellkoncernen Nordic Choice Hotels. www.choice.se/clarion Av: Annika Rådlund Källa: Clarion