De är vidare till dag två i kvalet till Årets Kock 2018
19 Jun 2018

– Man är mätt och go efter den här dagen. Det märks på maten som vi har fått äta att det är ett rutinerat gäng som är med och tävlar i år. Vi har fått smaka många intressanta rätter med mycket bra smaker och kombinationer. Det känns som att vi utifrån detta kommer hitta åtta riktigt bra finalister, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995, SK Mat & Människor och Götaplatsgruppen.
Klara för dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018
Anders Johnsson, Rejmes restaurang, Örebro,
Andreas Johansson, Bar Nombre och Le Nom, Stockholm
Danny Falkeman, Restaurang Etoile, Stockholm
David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
Jesper Bogren, Kungsportshuset matbar/The concept, Göteborg,
Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping
Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm
Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Norrlanda
Magnus Persson, Stureplansgruppen, Stockholm
Marcus Jansson, Knut Bar, Stockholm
Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
Niklas Pallgren, Kämpasten, Sigtuna
Peter J Skogström, Mat och Vin Slottsparken, Malmö
Petter Johansson, Restaurant Frantzén, Stockholm
Den poäng som de tävlande fått under dag 1 följer med till dag 2, men kommer inte att redovisas.
Årets Kock – SM i professionell matlagning är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. Tävlingen omfattar en digital uttagning, ett kval där 32 kockar tävlar dag 1 och 16 går vidare till dag 2. 8 kockar tar sig till finalen som hålls 28-29 september i Kungl. Tennishallen, Stockholm.
Onsdagen den 20 juni
- 15.30: livesändning, presentation av finalister på facebook.com/aretskock
19 Jun 2018
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"