Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Agdas STHLM – ny konferens, restaurang och festvåning

 
  • På Regeringsgatan 107 i Stockholm har Agdas STHLM öppnat. Restaurangen är designad av Stylt Trampoli.

    På Regeringsgatan 107 i Stockholm har Agdas STHLM öppnat. Restaurangen är designad av Stylt Trampoli.

Föregående
Nästa
 
I helt nyrenoverade lokaler, som tidigare varit stängda för allmänheten, slår Agdas STHLM nu upp portarna för konferens, restaurang och evenemang med högkvalitativ mat.  Bakom satsningen på Regeringsgatan står Carotte.

Agdas STHLM har nu öppnat upp i gatuplanet i Alectas fastighet Höjden på Regeringsgatan 107. Alecta Fastigheter har varit en aktiv part i utvecklingen av restaurangen, konferensen och övriga faciliteter som Agdas erbjuder. Verksamheten drivs av Carotte genom ett samarbete som omfattar all soft facility service i fastigheten. Det innefattar driften av restaurangen och konferensen, samt bemanning av reception och städtjänster.

Att mötesplatsen fått namnet Agdas beror på att man har inspirerats konstnärinnan Agda Österberg (1891-1987)– en kvinna som tog konstvärlden med storm med sin färgstarka talang. Konstkännare hyllar hennes mod att gå utanför ramarna för att skapa något djärvt i en tid där det inte var helt självklart att sticka ut. Framför allt som kvinna. Förhoppningen är att hennes anda ska fortsätta att inspirera till spännande samtal, möten och idéer som ekar genom tiden.

I restaurangdelen Agdas på hörnet har man inrett det som ett stort vardagsrum. Restaurangen håller öppet från tidig vardagsmorgon till eftermiddag – och därefter som festvåning för slutna sällskap till sen kväll. Restaurangen är designad av Stylt Trampoli.

I restaurangen serveras frukost och dagens lunch utgår ifrån en vegetarisk rätt som går utmärkte att äta som den är. Alternativt kan gästen välja att lägga till dagens animaliska protein. Veckans favoriter varieras i både á la carte och sallader, samt olika mackor.

– Vårt team i restaurangen har lång erfarenhet från några av Stockholms mest ikoniska restauranger. Vi är mycket stolta över den här satsningen och hoppas och tror att gästerna kommer att uppskatta Agdas som mötesdestination. Här finns något för alla, säger Oscar Durling, VD på Carotte Food & Event, som driver Agdas STHLM, med Agdas på hörnet.

Hos Agdas på hörnet är man välkommen att slå sig ner sig med sin jobbdator i mellantimmarna. Restaurangen har även ett utbud av nybakade bullar, croissanter och sötsaker. Då arbetsveckan känns lång finns också möjligheten att socialisera under en after work. Varje torsdag, med start den 26 oktober, håller Agdas på hörnet öppet för AW kl 16:00-20:00.

Restaurangens dagliga verksamhet stänger sen eftermiddag och då erbjuder man möjligheten att abonnera Agdas på hörnet för evenemang för upp till 150 personer under kvällar och helger. 

Agdas Konferens
Agdas konferensvåning ligger vägg i vägg  och där har man satsat på modern teknik, en lounge och bekväma faciliteter. Hos Agdas finns sju mötesrum för 6–16 personer, en utbildningssal för 36 personer samt en hörsal med kapacitet på 98 personer. 


Av: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund och Carotte