Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ruth är Europas bästa konferenskock

 
Ruth är Europas bästa konferenskockRuth Weldegiorgis från Sigtunahöjden representerade Sverige och tog hem priset som Europas bästa konferenskock i Copper Skillet. I  förra veckan ägde Copper Skillets europeiska final i Danmark rum , och där kammade Ruth Weldegiorgis  hem priset som Europas bästa konferenskock.

Ruth Weldegiorgis från Sigtunahöjden representerade Sverige och tog hem priset som Europas bästa konferenskock i Copper Skillet, världens ledande kocktävling för mötesanläggningar. Tävlingen ägde rum under Knowledge Festival i Rungstedgaard där respektive kock som vunnit finalen på nationell nivå tävlade om titeln Europas bästa konferenskock.

Kocktävlingen arrangeras av IAAC Meetings (International Association of Conference Centers) och går ut på att leverera en huvudrätt som fungerar i mötes-och konferenssammanhang. Tävlingsdeltagarna får begränsat med tid och ingredienser för att kunna leverera en tallrik som kombinerar kreativitet, fin balansgång mellan smakerna, en snygg presentation samt hänsyn till hygienstandard och matsvinn.

Förra sommaren vannRuth Weldegiorgis, som är en del av Restaurang Skogs prisbelönta köksteam, den svenska uttagningen på Münchenbryggeriet i Stockholm. Storvinsten i Danmark har nu cementerat hennes framgångssaga som ett inspirerande exempel som även banar vägen för andra. Det handlar inte bara om att lyfta upp Sigtunahöjden som verksamhet, sätta Sigtuna på kartan, eller representera Sverige, menar Ruth.

– Det känns fantastiskt. Självklart blir man lite stolt. För mig blir det även ett sätt att visa vad som är möjligt, att uppmärksamma möjligheterna och inspirera andra till att satsa på en karriär inom kockyrket, säger Ruth.

Ruths vinnarrätt bestod av gös, tempeh, grönsaksragu med morot, schalottenlök och färska tomater. Den toppades med timjan, rosmarin och syrad svartkål.

– Det är så häftigt! Ruths insats innebär så mycket mer än en seger för Sigtunahöjden eller vår prisbelönta Restaurang Skog för den delen. Hon för den kulinära fanan vidare. Sigtunahöjden har tagit hem många priser genom åren och det speglar vad vi försöker göra här – vikten av den sociala hållbarheten som är en så oerhörd viktig fråga för oss. Vikten av arbetskultur och en arbetsmiljö som lyfter andra och blir till en plattform för våra medarbetare att lyckas. Och man får inte heller glömma att Sigtuna kommun är på många sätt en spännande matdestination. Hennes vinst bidrar dessutom till destinationens utveckling och attraktionskraft.

Efter storvinsten nu blickar Sigtunahöjden mot världsfinalen som går av stapeln i New Jersey, USA under våren 2024.