Årets viltkrog är utsedd
23 Aug 2021
Vinnaren i Svenska Viltmatakademins tävling Årets Viltkrog delar prispallen med finalisterna Lux Dag för Dag och Färna Herrgård. Priset tilldelas den restaurang i Sverige som på bästa sätt marknadsför och presenterar viltköttet för sina goda egenskaper som råvara och möjligheter till förädling och utveckling i sin verksamhet.
Restaurang Jord kammade även hem utmärkelsen 2020.
– Det här så skönt kvitto på jobbet vi gör hela tiden. Vi hade en dröm kunna jobba med vilt från skog till bord. Vi spenderar 50 % av tiden i skogen och 50 % på krogen. Hälften av personalen jagar, men alla plockar örter och bär. Det blir en livsstil som är annorlunda. Vi vet exakt var allt vi lagar kommer ifrån. Den respekten för råvaran är svår att förklara i ord, säger Andreas Landén, köksmästare på Restaurang Jord.
Tjugo restauranger var med i tävlingen, sedan utsågs tre finalister. Vinnaren presenterades sedan som sedvanligt under Årets viltdag på Eriksberg Vilt & Natur i Blekinge.
– Jord är en synnerligen unik viltmatrestaurang och väl värd priset Årets Viltkrog 2021, sa Gert Klötzke som är ordförande i juryn för Årets Viltkrog.
Juryns motivering:
Med sin gemytliga hållning tar Restaurang Jord unik kontroll över hela råvaruresan, från jakt och transport, till mörning, styckning och tillagning. Den kunniga och pålästa personalen håller viltet på menyn året om.
Utmärkelsen delades ut 20 augusti 2021.
Av: Annika Rådlund Källa: Svenska viltakademin
Foto: Marcus Crepin
23 Aug 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”
-
Regeringen går vidare med förslaget om gårdsförsäljning av alkohol
Regeringens förslag innebär att:
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"