Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets viltkrog är utsedd

 
Årets viltkrog är utseddÅrets Viltkrog 2021 är Restaurang Jord i Linköping Vid årets viltdag  utsågs Restaurang Jord från Linköping till Årets viltkrog i Sverige, för andra året i rad. Priset tilldelas den restaurang i Sverige som på bästa sätt hanterar och marknadsför viltköttet för lönsamhet och utveckling i sin verksamhet.

Vinnaren i Svenska Viltmatakademins tävling Årets Viltkrog delar prispallen med finalisterna Lux Dag för Dag och Färna Herrgård. Priset tilldelas den restaurang i Sverige som på bästa sätt marknadsför och presenterar viltköttet för sina goda egenskaper som råvara och möjligheter till förädling och utveckling i sin verksamhet. 

Restaurang Jord kammade även hem utmärkelsen 2020.

–      ­Det här så skönt kvitto på jobbet vi gör hela tiden. Vi hade en dröm kunna jobba med vilt från skog till bord. Vi spenderar 50 % av tiden i skogen och 50 % på krogen. Hälften av personalen jagar, men alla plockar örter och bär. Det blir en livsstil som är annorlunda. Vi vet exakt var allt vi lagar kommer ifrån. Den respekten för råvaran är svår att förklara i ord, säger Andreas Landén, köksmästare på Restaurang Jord.

Tjugo restauranger var med i tävlingen,  sedan utsågs tre finalister. Vinnaren presenterades sedan som sedvanligt under Årets viltdag på Eriksberg Vilt & Natur i Blekinge.

– Jord är en synnerligen unik viltmatrestaurang och väl värd priset Årets Viltkrog 2021, sa Gert Klötzke som är ordförande i juryn för Årets Viltkrog.


Juryns motivering:

Med sin gemytliga hållning tar Restaurang Jord unik kontroll över hela råvaruresan, från jakt och transport, till mörning, styckning och tillagning. Den kunniga och pålästa personalen håller viltet på menyn året om.


Utmärkelsen delades ut 20 augusti 2021.

 


Av: Annika Rådlund Källa: Svenska viltakademin
Foto: Marcus Crepin