Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ytterligare åtgärder: max 4 personer vid samma bord på restauranger

 
Ytterligare åtgärder: max 4 personer vid samma bord på restaurangerReglerna för restauranger om hur många gäster som får sitta vid samma bord skärps till max 4 personer från och med julafton. Nu skärps åtgärderna ytterligare för att dämpa smittspridningen av covid-19. Detta meddelades under dagens presskonferens.

–Regeringen ser med oro på den kommande långhelgen och vad den kan betyda för spridningen av covid-19 och därför kan vi idag lämna besked om ytterligare restriktioner som gäller i hela Sverige. För det första maxantalet i samma sällskap på restauranger sänks till fyra personer. Alkoholförsäljning sänks till klockan 20 på serveringsställen och det här gäller från och med den 24 december, sa Stefan Löven vid inledningen av dagens pressträff.

Restriktioner kommer att införas på ett stort antal verksamheter.

–För det andra införs ett maxantal på butiker, köpcentrum, och gym, och om inte det får planerad effekt då kommer också regeringen att planera för att stänga ner dom verksamheterna. För det tredje kommer Folkhälsomyndigheten också att rekommendera munskydd för att det ska användas i kollektivtrafiken under vissa tidpunkter, fortsatte Stefan Löven.

De som kan arbeta hemifrån behöver också göra det även fortsättningsvis.
.

Ytterligare åtgärder som vidtas är:

- Uppmaning om att kraftigt begränsa antalet besökare även till gym.

- Kommuner och regioner rekommenderas att stänga all verksamhet som inte är helt nödvändig att bedriva, till exempel badhus, bibliotek, länsmuseer och öppna förskolor från och med nu och fram till och med den 24 januari.

- Folkhälsomyndigheten förlänger rekommendationen till gymnasieskolorna att bedriva distansundervisning fram till den 24 januari.

Av: Annika Rådlund Foto: Getty Images