Ski in – Korv Out : Nytt samarbete för Ski Star
17 Dec 2020
Under en annorlunda vintersäsong i fjällen så är behovet att kunna äta smittsäkert i backen extra viktigt för alla skidgäster. Samarbetet mellan Scan och SkiStar är ett led i detta arbete.
-I ett läge där både restaurangbranschen och besöksnäringen befinner sig i ett utmanande läge ställer vi om och hittar nya lösningar, med säkerheten och tryggheten i fokus. Lagom till skidsäsongen 20/21 är vi glada över att kunna presentera ett nytt samarbete mellan SkiStar och Scan på temat Korv & Carve.
Med Korv & Carve har vi tillsammans utvecklat ett nytt koncept som gör det möjligt för gästerna/skidåkarna att på ett enkelt och säkert sätt kunna äta i skidbacken. Utgångspunkten är korv – en smart rätt som kan varieras på många olika sätt.
- Det är fantastiskt roligt att vi tillsammans med SkiStar lyckats få fram en både flexibel och säker lösning för matservering i skidbacken och dessutom på rekordtid, säger Maria Dundeberg, försäljningsdirektör Foodservice HKScan.
- För oss är det viktigt att kunna erbjuda en minnesvärd upplevelse i fjällen för våra gäster, både i backen, i boendet och inte minst kring maten. I vår uppgraderade version av den klassiska korvkiosken, som drivs av lokala krögare, serveras en Korv & Carve-meny med allt från klassiskt enkel korv med bröd att ta med i liften, till street food-inspirerade och mättande korvrätter, säger Mathias Lindström, kommersiell direktör på SkiStar AB.
Tanken är att alla, från vuxna till tonåringar och barn i förskoleåldern, ska hitta något på menyn.- Självklart finns även en Valle-meny för de yngsta i familjen.
- Med Korv & Carve tar vi verkligen ut svängarna och möter skidåkarna ute i backen med vår hyllning till korven och hantverket som ligger bakom. Vi tycker att korven förtjänar att göra samma resa som hamburgaren har gjort de senaste åren och har utvecklat moderna streetfood-rätter med ”edge” och inspiration från olika delar av världen. Tillsammans med de lokala krögarna har vi också möjlighet att sätta lokal prägel på menyn. säger Mathias Emilsson, head chef på Scan.
Maten beställer matgästerna i mobilen och kan till exempel förbeställas i liften eller på väg till korverian.
- När den är klar plingar det till i telefonen och det är bara att hämta upp och njuta. Inga köer och ingen trängsel, bara Ski in - Korv out, snabbt, smidigt och prisvärt. Gästen kan sedan att välja att äta på plats utomhus eller i något av de tält som är placerade i anslutning till serveringen eller köpa med ett eget ”korv-kit” till närliggande grill som gästen då tillagar själv.
Här kommer Korv & Carve att serveras i vinter: Åre: Rödkullen, Sadelexpressen och Valletorget i Björnen. Sälen: Söderåsen Express, Valletorget, Tandådalstorget och Östra Tandådalstorget. Vemdalen: Hovde Express i Vemdalsskalet och Grizzly Express i Björnrike.
Lokala krögare: Jonas i Sälen, SälenCarins krog, ÅreBravur Group, Åre &Sälen
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Ski star
17 Dec 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"