Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Jureskog öppnar ytterligare en restaurang

 
Jureskog öppnar ytterligare en restaurangJureskogs restaurang i Mjölby som öppnade i januari 2020. Under 2021 kommer Jureskogs även att öppna i Gränbystaden i Uppsala. Hamburgerkedjan Jureskogs har tecknat avtal med Atrium Ljungberg om att öppna i Gränbystaden, Uppsala. Den nya restaurangen blir deras sjätte i Sverige. 
– Läget intill Max, McDonald's och E4:an är perfekt, säger stjärnkrögaren och grundaren Johan Jureskog.

När Jureskogs öppnade sin första hamburgerrestaurang för drygt två år sen var målet att göra extra goda snabbmatsburgare  med lågt miljöavtryck, till ett överkomligt pris. Köttet som kommer från svenska mjölkkor och aldrig fryses ner. Det är en erfarenhet han tar med sig från sin hyllade lyxkrog AG.

– Kött från utvalda svenska mjölkkor har mer smak, och är min personliga favorit, säger Johan Jureskog. Eftersom korna också ger mjölk under flera år gör de ett mindre klimatavtryck, vilket är prioriterat på Jureskogs.

Planen är att restaurangen ska öppna hösten 2021 i norra delen av Gränbystaden. Hamburgerrestaurangen kommer att erbjuda drive thru och förutom traditionella burgare servera många vegoalternativ samt ha utskänkningstillstånd.

– Vi är väldigt glada att Jureskogs öppnar i Gränbystaden, säger Charlotta Gustafson, Head of Leasing på Atrium Ljungberg. Norra delen är en mycket populär restaurangdestination och nu höjs kvalitetsnivån ytterligare ett snäpp.

Gränbystaden är Uppsalas andra stadskärna med bostäder, underhållning, restauranger, service och vård. Under 2019 serverades cirka 2,5 miljoner måltider på nära trettio restauranger och caféer.

Hyresavtalet med Jureskogs är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Av: Annika Rådlund Källa: Atrium Ljungberg
Foto: Torbjörn Kihlberg