Jureskog öppnar ytterligare en restaurang
11 Dec 2020

– Läget intill Max, McDonald's och E4:an är perfekt, säger stjärnkrögaren och grundaren Johan Jureskog.
När Jureskogs öppnade sin första hamburgerrestaurang för drygt två år sen var målet att göra extra goda snabbmatsburgare med lågt miljöavtryck, till ett överkomligt pris. Köttet som kommer från svenska mjölkkor och aldrig fryses ner. Det är en erfarenhet han tar med sig från sin hyllade lyxkrog AG.
– Kött från utvalda svenska mjölkkor har mer smak, och är min personliga favorit, säger Johan Jureskog. Eftersom korna också ger mjölk under flera år gör de ett mindre klimatavtryck, vilket är prioriterat på Jureskogs.
Planen är att restaurangen ska öppna hösten 2021 i norra delen av Gränbystaden. Hamburgerrestaurangen kommer att erbjuda drive thru och förutom traditionella burgare servera många vegoalternativ samt ha utskänkningstillstånd.
– Vi är väldigt glada att Jureskogs öppnar i Gränbystaden, säger Charlotta Gustafson, Head of Leasing på Atrium Ljungberg. Norra delen är en mycket populär restaurangdestination och nu höjs kvalitetsnivån ytterligare ett snäpp.
Gränbystaden är Uppsalas andra stadskärna med bostäder, underhållning, restauranger, service och vård. Under 2019 serverades cirka 2,5 miljoner måltider på nära trettio restauranger och caféer.
Hyresavtalet med Jureskogs är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.
Av: Annika Rådlund Källa: Atrium Ljungberg
Foto: Torbjörn Kihlberg
11 Dec 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Alkoholserveringsförbudet förlängs ytterligare
"Vi är fortfarande i ett allvarligt läge"
-
Hotellen har tappat 12 miljarder på logiintäkter
Ny rapport från Stockholms Handelskammare
-
Trendspaning: Vintrenderna under 2021
"Bland dessa ser vi allt ifrån olika typer av druvor och tillverkningsprocesser till skildrande konsumentbeteenden"
-
Lanserar Spritz Mixer för alkoholfria drinkar
Låg sockerhalt och ett lågt kaloriinnehåll
-
Hotellen satsar på hybridmöten
"Vi ser en ökad efterfrågan av flexibilitet när man bokar möten och konferenser"
-
Mer svenskt vildsvinskött ska nå restaurangerna
"Våra ledord är att det ska vara så enkelt som möjligt – både för företag och jägare"
-
Tung start på året för restauranger
”Illa att omställningsstödet inte går att söka längre än till sista juli 2020”