Vinnare i kategorin ”Healthy food”
22 Maj 2022

Genom avancerad teknik har Picadeli skapat ett hälsosamt snabbmatskoncept som är både hållbart och prisvärt. Idag finns Picadelis digitaliserade salladsbarer på cirka 2000 platser runt om i Europa och USA.
Växtbaserad mat i kombination med en avancerad högteknologisk salladsbar var något som gick hem hos juryn.
Greenfoods foodtechbolag Picadeli har utvecklat ett snabbmatskoncept riktat mot dagligvaruhandeln och conveniencebutiker. 70 procent av maten utgörs av veganska alternativ.
– Vi har vunnit konsumenternas förtroende i varje land vi exporterat konceptet till. Idag finns våra digitaliserade salladsbarer på cirka 2000 platser och vi säljer i snitt en sallad varje sekund, säger David von Laskowski, vd och koncernchef på Greenfood samt vd för Picadeli.
Picadeli vann i kategorin Healthy food för hur företaget nyttjat avancerad teknik, som datainsamling och AI, för att skapa en salladsbar som minimerar arbetsinsatsen samtidigt sin det gör det enklare för konsumenten att välja en hälsosam måltid.
– Den här vinsten gör oss riktigt stolta. Förbättrade matvanor kan få stor effekt både för individen och för folkhälsan. Vinsten bevisar att livsmedelsbranschen uppskattar vårt arbete med att demokratisera hälsosam mat, på samma sätt bevisar Picadelis internationella framgång att konsumenter världen över älskar vårt erbjudande, säger David von Laskowski, vd och koncernchef på Greenfood samt vd för Picadeli.
22 Maj 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"