Vinnare i kategorin ”Healthy food”
22 Maj 2022

Genom avancerad teknik har Picadeli skapat ett hälsosamt snabbmatskoncept som är både hållbart och prisvärt. Idag finns Picadelis digitaliserade salladsbarer på cirka 2000 platser runt om i Europa och USA.
Växtbaserad mat i kombination med en avancerad högteknologisk salladsbar var något som gick hem hos juryn.
Greenfoods foodtechbolag Picadeli har utvecklat ett snabbmatskoncept riktat mot dagligvaruhandeln och conveniencebutiker. 70 procent av maten utgörs av veganska alternativ.
– Vi har vunnit konsumenternas förtroende i varje land vi exporterat konceptet till. Idag finns våra digitaliserade salladsbarer på cirka 2000 platser och vi säljer i snitt en sallad varje sekund, säger David von Laskowski, vd och koncernchef på Greenfood samt vd för Picadeli.
Picadeli vann i kategorin Healthy food för hur företaget nyttjat avancerad teknik, som datainsamling och AI, för att skapa en salladsbar som minimerar arbetsinsatsen samtidigt sin det gör det enklare för konsumenten att välja en hälsosam måltid.
– Den här vinsten gör oss riktigt stolta. Förbättrade matvanor kan få stor effekt både för individen och för folkhälsan. Vinsten bevisar att livsmedelsbranschen uppskattar vårt arbete med att demokratisera hälsosam mat, på samma sätt bevisar Picadelis internationella framgång att konsumenter världen över älskar vårt erbjudande, säger David von Laskowski, vd och koncernchef på Greenfood samt vd för Picadeli.
22 Maj 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Årets Sommarjobbare– tillbaka efter pandemin
"Nu ser vi så klart att det är ännu viktigare att visa upp vilka möjligheter branschen ger till unga och ambitiösa medarbetare"
-
Hon är restaurangbranschens vardagshjälte 2022
Nyinstiftat pris för hotell- och restaurangbranschen
-
Stockholmshotell inreder en Elvis-svit
"Vi vill vi skapa en extra häftig upplevelse av här"
-
Drinkrecept: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022
Sju olika recept från finalisterna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic
-
Över 40 restauranger på årets Lollapalooza
"I VIP-området flyttar några av Stockholms kändaste krogar in"
-
Totalrenovering av Scandichotellet i hamnen
Bygger skybar och relaxavdelning på våning 17 med utsikt över vattnet, ett nytt gym samt en ny restaurang.
-
Svenska Möten startar kockutbildning med fokus på hållbarhet
"Den här utbildningen blir något konkret vi gör för att få fler anläggningar att inspireras och påverkas vad gäller hållbarhet inom mat och dryck"