Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor

 
 • Brooklyn Brewery öppnar pop-up bar på Hornstulls strand i Stockholm.

  Brooklyn Brewery öppnar pop-up bar på Hornstulls strand i Stockholm.

 • Allt är byggt i minatyr av Johan Karlgren, känd som Pappas pärlor.

  Allt är byggt i minatyr av Johan Karlgren, känd som Pappas pärlor.

 • Baren är totalt 1,5 meter gånger 1 meter.

  Baren är totalt 1,5 meter gånger 1 meter.

 • Brooklyn Brewerys bar kommer att finnas på plats under Hornstulls marknad 22a maj.

  Brooklyn Brewerys bar kommer att finnas på plats under Hornstulls marknad 22a maj.

 • Baren kommer att ha öppet söndag den 22 maj och är en del av lanseringen av Brooklyn alkoholfria Special Effects IPA.

  Baren kommer att ha öppet söndag den 22 maj och är en del av lanseringen av Brooklyn alkoholfria Special Effects IPA.

Föregående
Nästa
 
Den 22:a maj kommer en unik pop up-bar, tillverkad av pärlplattor, att öppna vid Hornstulls strand. Bakom projektet står Brooklyn Brewery och den svenska succékonstnären Johan Karlgren, känd som Pappas pärlor.

Hantverksbryggeriet Brooklyn Brewery har sina rötter i Brooklyn New York och har Sverige som sin största exportmarknad. Nu återges Brooklyns pulserande atmosfär på svensk mark när en pop up-bar i miniatyr slår upp dörrarna vid Hornstull strand i Stockholm och hålls öppen under söndagen 22 maj.

–Brooklyn Brewery har formats av vår omgivning och vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur. För att uppmärksamma vår nya alkoholfria IPA ville vi göra något annorlunda som knyter an till våra rötter, och jag vill verkligen uppmana alla som kan att besöka baren och uppleva Johans unika uttryck och detaljrikedom, säger Wilhelm Biörk, Brand Manager på Brooklyn Brewery.

Baren är skapad av pixelkonstnären Johan Karlgren, som ligger bakom det framgångsrika instagramkontot @pappasparlor. Den är byggd med hjälp av pärlplattor och har alla nödvändiga ingredienser för en fulländad barupplevelse, inklusive dj-bås, darttavla, discokula, LP-skivor, LED-belysning och mycket mer. Detta kombineras med iögonfallande detaljer som ska symbolisera kreativitet, mångkultur och människors lika värde.

       – Jag är väldigt glad över den konstnärliga frihet jag fått av Brooklyn Brewery. Att få tid och möjlighet att leka med nya tankar om barens utformning och detaljer har varit otroligt kul. Ena sekunden dök idén upp om att testa pärla fram ett DJ-bord, i nästa stund jobbade jag på en korkskruv och ett gäng öltunnor, allt för att skapa en så levande och autentisk barmiljö som möjligt, säger Johan Karlgren.  

Baren inklusive uteserveringen är i miniatyrformat (totalt 1,5 meter gånger 1 meter). Trots småskaliga stolar kommer besökare inte gå tomhänta. På plats kommer man nämligen servera Brooklyn alkoholfria Special Effects IPA. 
 
Även om baren skiljer sig från Johans tidigare projekt, har den grund i hans passion för integrerad gatukonst gjord av pärlor, som får åskådaren att nyfiket stanna upp i storstadsmiljöer.

–Installationen smälter samman med en sten vi hittade på Hornstull Strand. Intill själva bardisken växer ett helt barområde fram med allt från långbord till darttavlor och massvis av andra smådetaljer, allt gjort för hand och till stor del av återvunna material. Ambitionen är att man som besökare ska upptäcka nya saker varje gång man kikar in i baren, säger Johan.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Brooklyn Brewery

Taggar

Bar Öl Stockholm Nyheter