Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Vinnarna i Svenska Franchisegalan

 
Vinnarna i Svenska FranchisegalanÅrets Franchisetagare Farhad och Farshad Amiri från O’Learys på Franchisegalan på Grand Hôtel. Bland vinnarna i Svenska Franchisegalan är Årets Franchisekedja i krogbranschen och Årets CFO i hotellbranschen. Priserna delades sedvanligt ut på Grand Hôtel i Stockholm. 

Farhad och Farshad Amiri, O’Learys Uddevalla och Kungälv, blev utsedda till Årets Franchisetagare vid Svenska Franchisegalan som varje år genomförs på Grand Hôtel i Stockholm. Även priset Årets Franchisekedja, Årets Nytänkare, Årets CFO, Framtidens Franchise, Årets Marknadsförare och Årets Franchisebragd prisades under kvällen.

 – Franchise växer inom många affärsområden i Sverige som en del av en global trend att expandera bra företagsidéer med hjälp av franchise. Årets finalister och vinnare är tydliga exempel på den mångfald av branscher som franchise representerar och har samtliga bidragit på ett positivt sätt till att utveckla företagsformen, säger Johan Martinsson, vd Svenska Franchise Föreningen.


Årets CFO (delas ut i samarbete med Azets) – Thomas Söderstedt, Best Western Hotels & Resorts

” Den här ekonomichefens insatser har varit avgörande för bolagets ekonomiska utveckling. Med en ny modell för prognosarbete, bättre rapporter och effektiviseringar har han hjälpt till att ta verksamheten genom en tuff pandemi. Dessutom med en tät och transparent kommunikation som gjort franchisetagarna trygga.”


Årets Franchisetagare (delas ut i samarbete med Marginalen Bank) – Farhad och Farshad Amiri (O’Learys Uddevalla och Kungälv)

” Franchisetagaren är ju själva utgångspunkten i alla franchisesystem och därför är detta pris ett av de viktigaste. Årets vinnare sticker dock ut lite extra - Farhad och Farshad Amiri är drivande för att ge bästa kundupplevelsen i stort och smått. De tar nya initiativ för att förbättra sin egen och kedjans verksamhet, är duktiga på personalvård där man alltid försöker se personen och skapa rätt förutsättningar för hen, och man har god lönsamhet. De ställer alltid upp med sin tid för kedjans bästa!”


Jaktia får utmärkelsen Årets Franchisekedja 2022 med motiveringen:

”Årets vinnare har haft en otroligt bra tillväxt under de senaste åren. Kedjan har på ett praktiskt och konkret sätt engagerat sig i samhällsfrågor, tagit kontroversiella beslut och drivit viktiga frågor. Inte minst när det handlat om att ta ansvar och hjälpa det krigsdrabbade Ukraina. Vinnaren gör ett fantastiskt arbete som ambassadörer för driftsformen franchise och dess fördelar. Vi är efter att ha fattat vårt beslut helt säkra på att vi kan sluta jaga fler bevis, för vi har träffat rätt i vårt val av vinnare.”

Årets Nytänkare (delas ut i samarbete med Aspia) – Jobcenter

”Att bli en nytänkare är allt annat än lätt. Och det är inte bara svårt, det är modigt också! För hur ska man annars beskriva pristagaren för årets nytänkare inom franchise – som valde en helt egen väg jämfört med sina konkurrenter? Som genom nytänkande i en traditionell bransch hittade nyckeln till framgång i franchise. Det har inneburit en snabb och imponerande tillväxtresa som inte visar några tecken på att sakta in.Årets Marknadsförare (delas ut i samarbete med BrandFactory) – Däckskiftarna

”Genom att tillvarata franchisetagarnas intressen inom marknadsföring, med fokus på ökad kännedom om varumärket och erbjudandet, kampanjer och event, såväl lokalt som regionalt, med användande av såväl sociala medier som ett optimerat arbete med skyltning lokalt, har arbetet givit fantastiska resultat, som säkerställts med mätbara mål.”


Framtidens Franchise (delas ut i samarbete med BDO) – RUFF Golf

”Att bygga Framtidens Franchise kräver nytänkande, kreativitet, målmedvetenhet och mod. Särskilt när man skall utveckla ett koncept till en helt ny nivå i en miljö där det inte har funnits tidigare. Årets vinnare har tagit ett traditionellt koncept och utvecklat detta till en attraktiv och exklusiv helhetsupplevelse där anläggningar kan placeras i miljöer som tidigare inte varit tänkbara. I dag har man 16 anläggningar i Sverige och när man väl har blivit rikstäckande är målet inställt på en expansion ut i Europa. Vinnaren har haft som ambition att skapa en plats där människor kan umgås, oavsett om de är vänner, kollegor, familj eller affärspartners. Helt enkelt en plats där man skall trivas och kunna koppla av.”

Årets Franchisebragd (delas ut i samarbete med Franchise Arkitekt) – RUFF Golf

” Vinnaren av Årets Franchisebragd är en franchisekedja som har genomfört en expansion som är enastående kombinerat med god ekonomi. Vinnaren verkar i en bransch som sett likadan ut i flera decennier och som är väldigt traditionell. Det som utmärker vinnaren är en stark och disciplinerad tro på sitt koncept som särskiljer sig mot konkurrenterna genom att fokusera på kvalitet i allt man gör, ständigt vara besatta av att sätta kunden i centrum och slutligen utmana det som varit tradition i branschen. Kedjan har på kort tid gått från idé till förverkligande och expansionen fortsätter i ett högt tempo
.”Svenska Franchise Föreningen har som ändamål att sprida kunskap om franchising och att verka för att utveckla, stärka och skydda affärsmodellen. 
Av: Annika Rådlund Källa: Svenska Franchise Föreningen 
Foto: O’Learys och Svenska Franchise Föreningen