Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Affärsresenärer i fokus när Grand Hôtel renoverat 75 rum

 
  • Efter två års renovering har nu både våning fem och sex helrenoverade rum, lounge och korridorer.

    Efter två års renovering har nu både våning fem och sex helrenoverade rum, lounge och korridorer.

  • Komprimerade möbler med minibar och skrivbord med sittpuff under.

    Komprimerade möbler med minibar och skrivbord med sittpuff under.

Föregående
Nästa
 
Grand Hôtel Stockholm har precis avslutat renoveringen av våning fem och sex, det är sammanlagt 75 rum som fått en makeover som ska vara modern men samtidigt hålla över tid.

–Grand Hôtel är alltid i förändring, vi är nästan 150 år och har 48 000 kvadratmeter så då måste det renoveras lite då och då,  Pia Djupmark, vd på Grand Group, där Grand Hôtel ingår. 

Den senaste tiden har omfattande renoveringar av fasad, entré samt rum och sviter utförts och nu under våren öppnar våning fem och sex upp i sin nya skrud.
 –De här två våningsplanen skiljer sig lite från de andra. De byggdes på 50-60-talet så de har en annan stil, det är inte lika högt i tak och de har inte lika stora fönster.

Främst har man haft affärsresenärer i åtanke när man renoverat rummet. 
 – Business group är en viktig grupp och där vill man även kunna boka i större grupper i likadana rum.

Inredaren och designern Fanny Widén som har jobbat i projektet berättar att renoveringen har pågått i två år och att det har skett i två etapper, ett våningsplan i taget.
 – Inspirationskällan har varit lyxvåningar runtom i världen. Vi har samlat på bilder och skapat moodbords, vi har hämtat upp mönster ifrån räcken och fasader här på hotellet och fört in dem på mattor och så vidare. I hisshallen har vi skapat en lounge med sköna sittplatser och mattans mönster fortsätter ut i korridorerna, berättar Fanny Widén.

Hon förklarar att eftersom rummen är lite mindre så har man jobba med att ljusa upp dem. Färgsättningen går i tre olika basnyanser; brun/beige, turkos/blå och lila/grå, som bryts av med accentfärger.

 – Vi har jobbat med material som marmor, mässing, glas, tjocka härliga sammetstextilier och ljusa trägolv. Vi har även lagt till lite industriell touch genom att lägga in svarta metallrammar på glasdörrarna in till badrummen och lampor  med lite modernare känsla.

Hon förklarar att de har mycket textiler och mycket mönster men att mönstren ändå ska vara harmoniska ihop.

– Rummen ska upplevas luftiga med smidiga funktioner.

Möblerna i rummen har en nätt design för att skapa rymd och ett stort antal möbler är specialdesignade för hotellet och tillverkade i Sverige samt norra Europa. Badrummen har Carrera marmor och Geberit-toaletter i alla rum.

– Vi har arbetat med funktioner som är smidiga. Rummen har en komprimerad minibar inbyggd i ett skåp som sitter ihop med ett litet skrivbord. Under där har vi placerat en sittpuff som man kan ta fram när man behöver den. Det är tjocka fransar på kuddarna på sängen, överkast och en tjock härlig matta under sängen. Sammantaget ger det väldigt härliga och ombonade rum, säger designer Fanny Widén.


Grand Hôtel har totalt 279 rum. 70 av dem är sviter varav 11 är signatursviter.Text och foto: Annika Rådlund