Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo

 
Stockeld Dreamery  gör nu ett samarbete med tre av Stockholms mackställen för att skapa mackor med växtbaserade Stockeld Creamy Spread. Här delar nu A La Lo med sig av receptet på deras veganska bagel.

Stockeld Sandwich Stories – är ett samarbete med tre av Stockholms populäraste mackställen. Med växtbaserade Stockeld Creamy Spread som grund har restaurangerna Scandwich, A La Lo och Mackverket fått ta fram tre unika, helt växtbaserade mackor. Syftet med Stockeld Sandwich Stories är att visa på hur växtbaserade mackor kan vara precis lika lyxiga, kreativa och smakrika som mackor gjorda med animaliska produkter.

–Många tror att växtbaserade mackor är begränsade till avokado, hummus och jordnötssmör men med rätt produkter och lite kreativitet finns det så mycket mer. Mackorna som våra vänner på Scandwich, Mackverket och A La Lo tagit fram är ett tydligt bevis på detta, säger Sorosh Tavakoli, medgrundare och vd på Stockeld Dreamery.Stockeld x A La Lo x bagel

Ingredienser:

● 1 dl vinäger
● 2 dl socker
● 3 dl vatten
● 3 stora morötter
● Olivolja
● 3 tsk japansk soja
● 2 tsk vegansk Worcestershire Sauce
● 1 tsk liquid smoke
● 1 noriblad
● 4 Everything bagels
● 1 fänkål
● Lite dill
● 2 x 150g Stockeld Creamy Spread Original
● Lite kapris (non pareilles)
● . rödlök
● Cocktailkapris
● 1 citronGör så här:

Dagen innan:

Låt vinäger, vatten och socker sjuda ihop i en kastrull och sedan svalna. Skiva fänkålen tunt med en mandolin och lagg ner i buljongen med lite färsk hackad dill. Lat marinera i kylen över natten.

Dagen efter:

● Skala morötter och ringla over lite olivolja.

● Baka i ugnen på 185° i ungefär 15-20 minuter, tills de ar genomgräddade men inte alltför mjuka.

● Blanda marinad med Japansk soja, vegansk Worcestershire Sauce och liquid smoke i en skal. Strimla noriblad och blanda i.

● När morötterna svalnat, använd en mandolin for att skära långa och något smala strimlor. Vand sedan ner morötterna i marinaden.

● Finhacka kapris (nonpareilles) och lagg i en skål. Vispa sedan ihop Creamy Spread Original med kaprisen med en elvisp tills det blir fluffigt.

● Skar rödlöken sa tunt som möjligt och skar upp några citronklyftor.

● Dags att satta ihop bageln! Skar upp en bagel och bre på ett generöst lager spread på bägge halvor. Toppa med morötter, rödlök, picklad fänkål, dill och lite salt och peppar.

● Lagg bageln i smörgåspapper och grilla i en paninigrill tills den är lätt rostad.

● Dela bageln genom pappret och toppa med lite cocktailkapris och en citronklyfta.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Stockeld Dreamery