Restaurang Rummel öppnar i den nybyggda paviljongen
Den nybyggda paviljongen på Norra Stationsgatan i Stockholm inhyser nu restaurang Rummel.
Rummel har lite över 100 sittplatser som är fördelade på två våningsplan.
På bottenvåningen finns en bar och möjlighet till chambre séparée.
Utanför restaurangfönstret kommer det snart att öppna en uteservering.
15 Mar 2023
–Namnet Rummel ska ge en positiv klang - det står för livsnjutaren och framförallt matlagning med mycket kärlek och passion, säger krögaren Robin Moderato.
– Det kommer inte att vara fine dining utan rätt typ av prisnivå, men en hög nivå på det vi gör, säger Robin Moderato.
– Ambitionen är att skapa en restaurang för både grannarna i kvarteret och en krog som är väl värt en omväg. Vi lägger även stor vikt på dryck, konst och musik, säger Christopher Ellertsson.
Interiört sätter träkonstruktionen med höga limträpelare och bjälkar tonen. Väggarna är klädda med kork, som både ska ge ett varmt uttryck och bidra till god akustik. Byggnadens fönster ger utsikt åt flera håll, den högre delen är i riktning mot Norra Tornen.
–Vi har jobbat med hela kvarteret, vi har till exempel öppnat upp nedre botten i de två kontorsfastigheter intill som vi äger. Det är mer restauranger här nu än för några år sedan, säger Madeleine Castenvik Holt som är Marknads- och kommunikationschef på Humlegården Fastigheter AB.
– Det här ska bli ett myllrande torg. Vår vision för paviljongen är i linje med vad vi hoppades få hit till platsen säger Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef på Humlegården.
Rummel
Öppningsdatum: 15 mars 2023
Adress: Norra stationsgatan 26, Stockholm
Krögare: Robin Moderato och Christopher Ellertsson
Köksmästare: Zakarias Silverberg
Fastighetsägare: Humlegården
Arkitekt: Henning Larsen Architects
Inredningsarkitekt: Milimeter Arkitekter
Text och foto: Annika Rådlund
15 Mar 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"