Restaurang Rummel öppnar i den nybyggda paviljongen
Den nybyggda paviljongen på Norra Stationsgatan i Stockholm inhyser nu restaurang Rummel.
Rummel har lite över 100 sittplatser som är fördelade på två våningsplan.
På bottenvåningen finns en bar och möjlighet till chambre séparée.
Utanför restaurangfönstret kommer det snart att öppna en uteservering.
15 Mar 2023
–Namnet Rummel ska ge en positiv klang - det står för livsnjutaren och framförallt matlagning med mycket kärlek och passion, säger krögaren Robin Moderato.
– Det kommer inte att vara fine dining utan rätt typ av prisnivå, men en hög nivå på det vi gör, säger Robin Moderato.
– Ambitionen är att skapa en restaurang för både grannarna i kvarteret och en krog som är väl värt en omväg. Vi lägger även stor vikt på dryck, konst och musik, säger Christopher Ellertsson.
Interiört sätter träkonstruktionen med höga limträpelare och bjälkar tonen. Väggarna är klädda med kork, som både ska ge ett varmt uttryck och bidra till god akustik. Byggnadens fönster ger utsikt åt flera håll, den högre delen är i riktning mot Norra Tornen.
–Vi har jobbat med hela kvarteret, vi har till exempel öppnat upp nedre botten i de två kontorsfastigheter intill som vi äger. Det är mer restauranger här nu än för några år sedan, säger Madeleine Castenvik Holt som är Marknads- och kommunikationschef på Humlegården Fastigheter AB.
– Det här ska bli ett myllrande torg. Vår vision för paviljongen är i linje med vad vi hoppades få hit till platsen säger Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef på Humlegården.
Rummel
Öppningsdatum: 15 mars 2023
Adress: Norra stationsgatan 26, Stockholm
Krögare: Robin Moderato och Christopher Ellertsson
Köksmästare: Zakarias Silverberg
Fastighetsägare: Humlegården
Arkitekt: Henning Larsen Architects
Inredningsarkitekt: Milimeter Arkitekter
Text och foto: Annika Rådlund
15 Mar 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”
-
Regeringen går vidare med förslaget om gårdsförsäljning av alkohol
Regeringens förslag innebär att:
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"