Restaurang Rummel öppnar i den nybyggda paviljongen
Den nybyggda paviljongen på Norra Stationsgatan i Stockholm inhyser nu restaurang Rummel.
Rummel har lite över 100 sittplatser som är fördelade på två våningsplan.
På bottenvåningen finns en bar och möjlighet till chambre séparée.
Utanför restaurangfönstret kommer det snart att öppna en uteservering.
15 Mar 2023
–Namnet Rummel ska ge en positiv klang - det står för livsnjutaren och framförallt matlagning med mycket kärlek och passion, säger krögaren Robin Moderato.
– Det kommer inte att vara fine dining utan rätt typ av prisnivå, men en hög nivå på det vi gör, säger Robin Moderato.
– Ambitionen är att skapa en restaurang för både grannarna i kvarteret och en krog som är väl värt en omväg. Vi lägger även stor vikt på dryck, konst och musik, säger Christopher Ellertsson.
Interiört sätter träkonstruktionen med höga limträpelare och bjälkar tonen. Väggarna är klädda med kork, som både ska ge ett varmt uttryck och bidra till god akustik. Byggnadens fönster ger utsikt åt flera håll, den högre delen är i riktning mot Norra Tornen.
–Vi har jobbat med hela kvarteret, vi har till exempel öppnat upp nedre botten i de två kontorsfastigheter intill som vi äger. Det är mer restauranger här nu än för några år sedan, säger Madeleine Castenvik Holt som är Marknads- och kommunikationschef på Humlegården Fastigheter AB.
– Det här ska bli ett myllrande torg. Vår vision för paviljongen är i linje med vad vi hoppades få hit till platsen säger Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef på Humlegården.
Rummel
Öppningsdatum: 15 mars 2023
Adress: Norra stationsgatan 26, Stockholm
Krögare: Robin Moderato och Christopher Ellertsson
Köksmästare: Zakarias Silverberg
Fastighetsägare: Humlegården
Arkitekt: Henning Larsen Architects
Inredningsarkitekt: Milimeter Arkitekter
Text och foto: Annika Rådlund
15 Mar 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.