Ny växtbaserad meny lanseras hos Burger King
13 Mar 2023
- En av de främsta orsakerna till att burgarfantaster väljer bort växtbaserade alternativ är på grund av smaken. De tror inte att de växtbaserade alternativen smakar lika gott som våra köttbaserade burgare. Men i kombination med smaken av flamegrillat smakar de så gott att konsumenterna inte kommer att reflektera över att de är växtbaserade, säger Mads Billkvam, svensk landschef på Burger King.
Det kommer exempelvis finnas köttfria varianter på klassikerna på menyn, som exempelvis Plant-based Cheeseburger och Plant-based Royale. Samtidigt utvecklas menyn också med nya varianter av växtbaserade burgare* som exempelvis en Plant-based BBQ Whopper och den aktuella kampanjburgaren Chili Mayo Lover nu med växtbaserad burgare.
Alla de nya produkterna på den rikstäckande menyn kommer inte att vara helt växtbaserade, då några produkter exempelvis innehåller ost. Det är viktigt att notera för de som följer en strikt vegansk diet.
Som ett led i att få svenskarna att upptäcka de nya växtbaserade burgarna kommer Burger King vid Medborgarplatsen att ha endast växtbaserade produkter i restaurangen. Både burgare, nuggets och Chili cheesy bites är växtbaserade. Gästerna kan där under en månad prova ett nytt utbud av produkter under en begränsad period. Kanske kommer några av dessa produkter finnas på alla Burger King-restauranger i framtiden. Kaffe eller Cappucino serveras till exempel med havremjölk.
13 Mar 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: