Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Spendrups Signatur – ny svensk hållbar premiumlager

 
  • Fredrik Spendrup, VD och koncernchef på Spendrups Bryggeri och bryggerimästare Richard Bengtsson vid lanseringen av Spendrups Signatur.

    Fredrik Spendrup, VD och koncernchef på Spendrups Bryggeri och bryggerimästare Richard Bengtsson vid lanseringen av Spendrups Signatur.

  • Spendrups Signatur är en underjäst premiumlageröl i tysk pilsnerstil.

    Spendrups Signatur är en underjäst premiumlageröl i tysk pilsnerstil.

Föregående
Nästa
 
Nyheten Spendrups Signatur tar avstamp i ett arbete med att ta fram ett kornmalt under hållbara odlingsmetoder. Projektet har lyckats bra och nu finns ölen, som fått Spendrups namn, färdigbrygd. Inledningsvis serveras Spendrups Signatur exklusivt på Grand Hôtel.

Förra våren inledde Spendrups och Lantmännen ett samarbete kring odling av kornmalt enligt Klimat & Natur - Lantmännens program för framtidens jordbruk. Samarbetet innebär att parterna tillsammans odlar kornmalt, huvudingrediensen i öl, med hållbara odlingsmetoder som minskar klimatpåverkan och gynnar den biologiska mångfalden. Maltkornet, som odlats på utvalda gårdar i Skåne, skördades i augusti 2022 och är nu del av familjeföretagets senaste lansering: Spendrups Signatur.

–Vi har samarbetat med Lantmännen i många år och är stolta över att nu fördjupa det samarbetet ytterligare. Framför allt är vi glada att det är inom ramen för just odlingsprogrammet Klimat & Natur. Vår familj har bryggt öl i 100 år och vi vill såklart fortsätta göra det i minst hundra år till. Med hjälp av Klimat & Natur-kornets minskade klimatpåverkan kan vi nu presentera ett öl som både är hållbart framställt och smakar väldigt gott! Ett öl som representerar Spendrups när vi är som allra bäst, säger Fredrik Spendrup, VD och koncernchef på Spendrups Bryggeri.

Spendrups Signatur är en modern smakrik ljus premiumlager. Ölet klassas som en pilsner i tysk stil med balanserad beska, ren maltig smak och friskhet. Ölet är bryggt med svenskt kornmalt och ekologisk humle. Designen på krandekalen syftar till att hylla företagets historia där Louis Gustaf Herbert Spendrup får stå i rampljuset. Det var Louis som köpte bryggeriet för 100 år sedan efter att han blivit diplomerad bryggmästare på VLB Berlin. Signaturen på dekalen är från hans ansökan till bryggeriskolan.

Spendrups namn på öl igen

–Det här blir det första ölet med Spendrupsnamnet på som lanseras under min tid som VD, vilket känns stort och väldigt kul! Tysk pilsner är en ölstil som familjen är väldigt förtjust i och som dessutom passar mycket bra till mat. Det har också varit viktigt för familjen att uppmärksamma vår historia samtidigt som vi lyfter framtidens råvaror och jordbruk, och jag tycker verkligen att vi lyckats. Detta är ett öl som vi med stolthet sätter vårt namn på, avslutar Fredrik Spendrup.


Spendrups Signatur
Färg:     Gyllene
Doft:     
        Maltigt med inslag av kryddig humlearomatisk blommighet.
Smak:           En lätt torrhet med maltig smak som markeras väl av en mycket utsökt beska.  
Malt:              Pilsnermalt odlad enligt Klimat & Natur. 
Humle:          Ekologisk Perle.
Bryggning:  Mäskning sker under 55 minuter med infusions förfarande. Sammanlagt ges humlen i två olika givor till brygden.
Jäsning och lagring: Spendrups Signatur är en underjäst premiumlageröl. Jäsningsperioden inleds med huvudjäsning som varar i sju dygn vid 11 °C. Därefter sker mognaden i lagertank under fyra veckor vid –1 grad Celsius.

Av: Annika Rådlund Källa: Spendrups