Spendrups Signatur – ny svensk hållbar premiumlager
14 Mar 2023
–Vi har samarbetat med Lantmännen i många år och är stolta över att nu fördjupa det samarbetet ytterligare. Framför allt är vi glada att det är inom ramen för just odlingsprogrammet Klimat & Natur. Vår familj har bryggt öl i 100 år och vi vill såklart fortsätta göra det i minst hundra år till. Med hjälp av Klimat & Natur-kornets minskade klimatpåverkan kan vi nu presentera ett öl som både är hållbart framställt och smakar väldigt gott! Ett öl som representerar Spendrups när vi är som allra bäst, säger Fredrik Spendrup, VD och koncernchef på Spendrups Bryggeri.
Spendrups Signatur är en modern smakrik ljus premiumlager. Ölet klassas som en pilsner i tysk stil med balanserad beska, ren maltig smak och friskhet. Ölet är bryggt med svenskt kornmalt och ekologisk humle. Designen på krandekalen syftar till att hylla företagets historia där Louis Gustaf Herbert Spendrup får stå i rampljuset. Det var Louis som köpte bryggeriet för 100 år sedan efter att han blivit diplomerad bryggmästare på VLB Berlin. Signaturen på dekalen är från hans ansökan till bryggeriskolan.
Spendrups namn på öl igen
–Det här blir det första ölet med Spendrupsnamnet på som lanseras under min tid som VD, vilket känns stort och väldigt kul! Tysk pilsner är en ölstil som familjen är väldigt förtjust i och som dessutom passar mycket bra till mat. Det har också varit viktigt för familjen att uppmärksamma vår historia samtidigt som vi lyfter framtidens råvaror och jordbruk, och jag tycker verkligen att vi lyckats. Detta är ett öl som vi med stolthet sätter vårt namn på, avslutar Fredrik Spendrup.
Spendrups Signatur
Färg: Gyllene
Doft: Maltigt med inslag av kryddig humlearomatisk blommighet.
Smak: En lätt torrhet med maltig smak som markeras väl av en mycket utsökt beska.
Malt: Pilsnermalt odlad enligt Klimat & Natur.
Humle: Ekologisk Perle.
Bryggning: Mäskning sker under 55 minuter med infusions förfarande. Sammanlagt ges humlen i två olika givor till brygden.
Jäsning och lagring: Spendrups Signatur är en underjäst premiumlageröl. Jäsningsperioden inleds med huvudjäsning som varar i sju dygn vid 11 °C. Därefter sker mognaden i lagertank under fyra veckor vid –1 grad Celsius.
14 Mar 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"