Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Fåret Shaun-övernattningar lanseras i Skånes Djurpark

 
  • Världens första övernattningskoncept med Fåret Shaun invigs i Skånes Djurpark i juni.

    Världens första övernattningskoncept med Fåret Shaun invigs i Skånes Djurpark i juni.

  • Fåret shaun land invigdes 2016 och i sommar utökas konceptet med boenden i samma tema.

    Fåret shaun land invigdes 2016 och i sommar utökas konceptet med boenden i samma tema.

Föregående
Nästa
 
Världens första övernattningskoncept med Fåret Shaun invigs i Skånes Djurpark i juni. 
 Att bo i Shaun’s Wagons är mycket mer än ett boende och det överlägset mest spännande nytillskottet i parken på flera år, säger Håkon Lund, koncernchef för Lund Gruppen som driver Skånes Djurpark.

Övernattningsvagnarna Shaun’s Wagons ska ge gästerna en unik upplevelse. Konceptet är framtaget i samarbete med Oscars-vinnande animationsstudion Aardman där de fem specialbyggda övernattningsvagnarna där känslan från den populära TV-serien ska genomsyra allt.'

 Att bo här är en helhetsupplevelse för hela familjen, där gästerna under 36 timmar får uppleva den lantliga miljön, busa med Shaun och hans vänner och upptäcka vildmarken med alla de nordiska djuren, säger Håkon Lund.

Shaun's Wagons är specialbyggda vagnar för rolig, bekväm och äventyrlig övernattning nära djur och natur. Fyra specialbyggda enkelvagnar med fem bäddar i varje och en dubbelvagn för sex personer. Varje vagn har egen toalett, vardagsrum, pentry samt egendesignade våningssängar i form av perfekta kopior av Bitzers berömda hundkoja. Ett separat sovrum gör att föräldrarna kan dra sig tillbaka från allt det galna som pågår på gården. Och precis utanför vagnen finns en egen uppfriskande utedusch. I vagnarna kan gästerna sova i bekväma sängar och vakna av tuppens galande. Nyvärpta ägg och bullar levereras på morgonen till minihönshus på vagnarnas gavel och så kan frukosten avnjutas på den egna uteplatsen. På morgonen blir det morgongympa med Shaun och sedan ska traktorn förberedas för dagens arbete på bondgården och bland djuren.

Fåret Shaun Land invigdes 2016 och är ett 20 000 kvadratmeter stort område med en lantbruksmarknad där man möter Fåret Shauns värld. Attraktionen har blivit en stor succé för både barn och vuxna som flockas där för att leka och lära om djur och natur. I området finns en marknad och en traktorbana på över 250 meter där barn själv kan köra runt med traktorer för att finna flocken av får och undvika de busiga grisarna. Och så finns förstås en mängd speciella nordiska lantraser som gotlandskaniner, skånska blommehöns, jämtlandsgetter, linderödsgrisar och värmländska skogsfår.

 Skapandet av en tematiserad övernattningsupplevelse på Fåret Shaun Land i Skånes Djurpark är ett fantastiskt spännande nästa steg i vårt partnerskap med parken. Vagnarnas detaljerade inredning och tematisering är specialdesignade för att gästerna ska känna att de verkligen är hemma hos Shaun och Bonden i Mossy Bottom Farm i England. Vi är oerhört spända på att se vagnarna anlända till Skånes Djurpark, säger Ngaio Harding-Hill, Head of Attractions & Live Experiences på Aardman.

Med den nya investeringen med övernattningsvagnar har Skånes Djurpark i sommar drygt 170 sängplatser. Förutom Shaun’s Wagons finns det 17 tältstugor i Wild Lodge och den populära glampingupplevelsen Camp Oak, med övernattning i stora familjetält.

Frukost, middag samt alla parkens attraktioner ingår i övernattningspaketen, och på kvällen när parken har stängt får nattgästerna vara med och mata djuren för att sedan slappa och se på utomhusbio, precis så som Fåret Shaun och hans flock brukar göra. Vad som säkert kommer väcka en del spänning är den flock av Värmlandsfår som strövar fritt mellan vagnarna.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Skånes djurpark