Rekryteringsevent med arbetssökande från Ukraina
6 Mar 2023

Till eventet bjuder Menigo in ett 40-tal arbetssökande, som alla flytt kriget i Ukraina och är nyfikna på och intresserade av ett arbete i restaurangbranschen. Menigos restaurangkunder har möjlighet att anmäla sig till eventet och genom ett speed-dating format sammanförs kandidater och krögare.
Vi på Menigo vill bidra till att ta fram konstruktiva lösningar för Sveriges alla krögare så att fler människor kan få jobb på ett hållbart sätt. Personalutmaningarna i branschen innebär att man behöver vara kreativ och leta kompetens på andra ställen än man är van vid. Genom detta event hoppas vi kunna sammanföra arbetssökande och krögare på ett lite annorlunda men förhoppningsfullt framgångsrikt sätt, säger Mia Sundling Marknadschef Menigo.
Eventet arrangeras i samarbete med utbildningsföretaget Iris Hadar och Ukrainian Professional Support Centre, som bistår med lång erfarenhet av jobbmatchning och kunskap kring vad man som arbetsgivare behöver tänka på för att lyckas med sin rekrytering.
Rekryteringsträffen äger rum på Restaurangakademien i Stockholm den 23 mars. Är du krögare och intresserad av att vara med? Kontakta: Mia Sundling, [email protected]
6 Mar 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"