Snabba intervjuer utan CV inför sommarens rekryteringar
1 Mar 2023

– Vi planerar förfullt inför sommaren och anställer medarbetare för den högintensiva sommarsäsongen. Många unga som står inför sitt första jobb söker sig till besöksnäringen och Scandic, vilket är ett jättefint kvitto på att vår värderingsstyrda kultur har ett gott renommé. Det är ett bra första jobb i en spännande och växande bransch, säger Johanna Thermaenius, HR-direktör på Scandic Hotels i Sverige.
I storstadsregionerna där flest tjänster väntas tillsättas förenklar nu Scandic ansökningsprocessen genom att inte ha krav på CV – för att fler ska få chans till jobb.
– Vi har en mycket hög medarbetarnöjdhet och vi vill att fler ska upptäcka den här roliga branschen. Vi vet att vi blir bättre när våra anställda tar med sina kulturer och erfarenheter för att fortsätta utveckla Scandic. I storstadsregionerna har vi infört CV-fria ansökningsprocesser vilket gör det enklare att söka en tjänst hos oss, både för förstajobbs-sökande och nyanlända till Sverige, säger Johanna Thermaenius.
Scandics personalstyrka förstärks inför sommaren med runt 1500 medarbetare. En del kommer med branscherfarenhet och andra helt utan. De roller man rekryterar till är bland annat frukost, städ, kök och reception.
– Hemestertrenden som visade sig stark under pandemin är här för att stanna och vi ser en stabil start på årets första månader. I sommar ser vi fram emot att välkomna familjer, par, husdjur och alla däremellan och inför det behöver vi stärka upp vårt medarbetarlag med ännu fler servicestjärnor ute på våra hotell, säger Johanna Thermaenius.
https://www.scandichotels.se/jobba-hos-oss
De som går vidare i rekryteringsprocessen kommer, beroende på destination, kallas till rekryteringsevent och snabbintervjuer under våren.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Scandic
1 Mar 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"