Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hållbar lunchsatsning i GoCo House

 
Hållbar lunchsatsning i GoCo HouseBåde Nola Bistro och Vigor & Joy Café kommer att utgå från säsongsbaserade råvaror. Coor öppnar restaurang och café i GoCo Health Innovation City i Mölndal. Ambitionen är att inspirera till en mer hållbar matkultur på arbetsplatsen. Här kan gästerna också låna flergångsförpackningar som alternativ till engångsartiklar.

Coor har rekryterat Patrik Sewerin, närmast från Gunnebo Slott, som köksmästare och kreativ ledare för Nola Bistro och Vigor & Joy Café – två koncept helt skräddarsydda för miljardsatsningen GoCo Health Innovation City.  Här möts näringsliv, offentlig sektor, akademi, forskning och bostadskvarter i en pulserande miljö som ämnar bli ett ledande kluster för hälsoinnovation – något som också inspirerat och lagt grunden för mat- och dryckesscenen. 

– Hela satsningen här är otroligt spännande och att få möjlighet att skapa en restaurangupplevelse som tar avstamp i innovation och hållbar stadsutveckling har varit väldigt inspirerande. För mig personligen är detta också en ny del av branschen, att komma närmare vardagsmaten och att få möta samma gäst kanske flera gånger varje dag. Jag ser verkligen fram emot att få utveckla god mat som bidrar till både välmående och en hållbar vardag. Sen är ambitionen såklart att bli en härlig mötesplats för både frukost, lunch, after work och catering, säger Patrik Sewerin. 

Både Nola Bistro och Vigor & Joy Café kommer att utgå från säsongsbaserade råvaror och erbjuda ett utbud med övervägande lokal förankring. Det blir mycket samarbeten med matproducenter nästgårds och Patrik betonar vikten av det lokala utifrån både smaker och de hållbarhetsvinter som det för med sig. Namnet Nola har sitt ursprung från potatisen och är ett ord som härstammar från Alingsåsbygden, inte långt från platsen. 

Genom systemet Vytal kan gästen låna flergångsförpackningar som alternativ till engångsartiklar. Varm dryck och mat för avhämtning kommer serveras i återanvändbara förpackningar för alla gäster som väljer att ansluta sig till systemet, vilket enkelt sker via Vytal-appen. Allt i ett led för att bidra till en mer cirkulär konsumtion. 

– Hela GoCo Health Innovation City andas framtid och att möta områdets kriterier för hållbar stadsutveckling och applicera detta på mat och dryck var lika mycket en förutsättning som en självklarhet. Med Nola Bistro och Vigor & Joy Café har vi skapat plats för god mat som grundar sig på innovationslust och en grön matfilosofi kryddat med livets goda. Det ena behöver inte utesluta det andra, säger Linda Höglund, Head of Innovation and Concept på Coor.  

 

Taggar

Nyheter