Hållbar lunchsatsning i GoCo House
21 Feb 2023
Coor har rekryterat Patrik Sewerin, närmast från Gunnebo Slott, som köksmästare och kreativ ledare för Nola Bistro och Vigor & Joy Café – två koncept helt skräddarsydda för miljardsatsningen GoCo Health Innovation City. Här möts näringsliv, offentlig sektor, akademi, forskning och bostadskvarter i en pulserande miljö som ämnar bli ett ledande kluster för hälsoinnovation – något som också inspirerat och lagt grunden för mat- och dryckesscenen.
– Hela satsningen här är otroligt spännande och att få möjlighet att skapa en restaurangupplevelse som tar avstamp i innovation och hållbar stadsutveckling har varit väldigt inspirerande. För mig personligen är detta också en ny del av branschen, att komma närmare vardagsmaten och att få möta samma gäst kanske flera gånger varje dag. Jag ser verkligen fram emot att få utveckla god mat som bidrar till både välmående och en hållbar vardag. Sen är ambitionen såklart att bli en härlig mötesplats för både frukost, lunch, after work och catering, säger Patrik Sewerin.
Både Nola Bistro och Vigor & Joy Café kommer att utgå från säsongsbaserade råvaror och erbjuda ett utbud med övervägande lokal förankring. Det blir mycket samarbeten med matproducenter nästgårds och Patrik betonar vikten av det lokala utifrån både smaker och de hållbarhetsvinter som det för med sig. Namnet Nola har sitt ursprung från potatisen och är ett ord som härstammar från Alingsåsbygden, inte långt från platsen.
Genom systemet Vytal kan gästen låna flergångsförpackningar som alternativ till engångsartiklar. Varm dryck och mat för avhämtning kommer serveras i återanvändbara förpackningar för alla gäster som väljer att ansluta sig till systemet, vilket enkelt sker via Vytal-appen. Allt i ett led för att bidra till en mer cirkulär konsumtion.
– Hela GoCo Health Innovation City andas framtid och att möta områdets kriterier för hållbar stadsutveckling och applicera detta på mat och dryck var lika mycket en förutsättning som en självklarhet. Med Nola Bistro och Vigor & Joy Café har vi skapat plats för god mat som grundar sig på innovationslust och en grön matfilosofi kryddat med livets goda. Det ena behöver inte utesluta det andra, säger Linda Höglund, Head of Innovation and Concept på Coor.
21 Feb 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"