Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Svenska Mässan Gothia Towers rekryterar över 300 sommarjobbare

 
Svenska Mässan Gothia Towers rekryterar över 300 sommarjobbareSvenska Mässan Gothia Towers ska anställa över 300 sommarjobbare till sina hotell och restauranger. Svenska Mässan Gothia Towers planerar för en intensiv sommarsäsong och anställer över 300 sommarjobbare till sina hotell och restauranger. I förra veckan lanserades en bred rekryteringskampanj i sociala medier.

Nu förbereder Göteborg sig inför stadens storslagna jubileumsfirande, som inleds med en festival. Utöver det väntas konserter och cuper avlösa varandra och Liseberg öppnar åter för göteborgare och turister. Hemester-trenden verkar hålla i sig. Dessutom menar de att den svaga svenska kronan lockar allt fler internationella turister till Sverige. Svenska Mässan Gothia Towers rustar för full beläggning.

- Redan nu ser vi tecken på att beläggningen blir mycket hög sommaren 2023. Vårt läge är attraktivt för besökare från hela Sverige men vi ser också ett ökat flöde från Norden och länder som Tyskland och USA. Det gör att vi växlar upp vår bemanning rejält och redan nu börjar vi rekrytera sommarjobbare. Det är ett gott gäng som står redo inför sommaren, men vi behöver bli fler! Säger Elisabeth Thomson, ansvarig för hotell- och restaurangverksamheten.

Inför sommar ska över 91 000 rumsnätter säljas och närmare 200 000 gäster ska välkomnas till hotellet under perioden juni-augusti. Under sommarlovet serveras 25 000 pannkakor till barnen och det väntas vara full beläggning på restaurangerna Heaven23, West Coast, Twentyfourseven, Upper House Bar och senaste tillskottet Corner. 

Nu ska över 300 sommarjobbare rekryteras så att alla hotell- och restauranggäster får en service utöver det vanliga. Såväl ungdomar som vill in på arbetsmarknaden som erfaren hotell- och restaurangpersonal som kanske tagit en studiepaus under pandemin uppmanas att söka sommarjobb.

Svenska Mässan Gothia Towers återhämtat sig på kort tid. Verksamheten har det senaste året åter- och nyanställt närmare 200 personer och idag består personalstyrkan av cirka 700 medarbetare. 

- Vi märker att Svenska Mässan Gothia Towers är en attraktiv arbetsgivare. I organisationen finns ett enormt engagemang och vi får återkommande höga resultat i våra medarbetarundersökningar. Vi är stolta över att kunna erbjuda så många viktiga instegsjobb på arbetsmarknaden. Vi erbjuder en inkluderande arbetsplats som välkomnar alla som brinner för att leverera den bästa upplevelsen oavsett bakgrund, säger Anna Wikströmer Sundgren, ansvarig för HR och kommunikation.

Rekryteringskampanjen, som lanserades på Linkedin, Facebook och Instagram under vecka 6, planeras pågå till mitten av mars.

Svenska Mässan Gothia Towers, som är en del av Svenska Mässan koncernen, har återhämtat sig starkt efter två tunga år präglade av pandemin och hade en fulltecknad kalender under hösten. Årets resultat för 2022 presenteras i början av mars.
Av: Annika Rådlund Källa: Gothia Towers Foto: Emmy Jonsson