Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

World of Volvo startar med bokningar redan nu

 
  • World of Volvo öppnar våren 2024.

    World of Volvo öppnar våren 2024.

  • World of Volvo kommer att ha konferenslokaler i flera olika storlekar.

    World of Volvo kommer att ha konferenslokaler i flera olika storlekar.

Föregående
Nästa
 
Just nu pågår byggnationen av Göteborgs nya landmärke och mötesplats, World of Volvo, för fullt, men bokningen för konferenser, events eller andra typer av sammankomster är öppen redan nu. 

Med plats för upp till 1 100 personer kommer Göteborgs nya mötesplats ta emot företag av alla storlekar för sammankomster i unika lokaler med storslagen utsikt. Mat från Götaplatsgruppen kommer att serveras och det kommer att finnas möjlighet att boka in utvalda talare från Volvobolagen. Den interaktiva Volvo-utställningen ingår för alla konferensdeltagare.

– World of Volvo ska bli en kreativ mötesplats som bjuder våra besökare på en unik upplevelse och bidrar till nya perspektiv, säger Magnus Wrahme, vd för World of Volvo.

Våren 2024 välkomnar World of Volvo sina första besökare, men redan nu kan företag som vill boka en konferens- eller eventupplevelse boka in sig. 

Belägna i husets femte, och högsta, våning kommer sju konferensrum att erbjuda en miljö med inspirerande interiör och angränsande lounge. Lokalerna, som alla fått naturklingande namn som "Rocks", "Cliffs" och "Fields" kommer att vara anpassade för olika typer av sällskap. Lokalerna kommer att vara i olika storlekar och alla kommer att vara utrustade med den senaste tekniken. 

Utanför rummen finns ytor för mingel, kreativa workshops eller break out-sessioner. 

– Vi vill kunna erbjuda något som passar alla. De riktigt stora evenemangen kommer att kunna boka eventhallen på bottenvåningen med plats för över 1000 personer eller t.o.m. hyra hela World of Volvo med personal. Det finns stora möjligheter och få begränsningar, säger Magnus Wrahme.

Dessutom finns möjligheten att hyra World of Volvos broadcaststudio, ”Streams”, för att arrangera olika digitala evenemang som exempelvis paneldiskussioner eller livesändningar.

­– När man väljer att lägga sitt event, konferens eller kongress hos oss får man ett pulserande hus av aktiviteter, liv och rörelse på köpet. Vi vill skapa en miljö som inspirerar och engagerar och en plats man vill komma tillbaka till.

All mat i World of Volvo kommer att tillagas av välkända Götaplatsgruppen och serveras med en mängd alternativa upplägg och kombinationer på olika våningsplan. Götaplatsgruppen kommer att erbjuda ett helt nytt spännande matkoncept med paket som är skalbara för att passa olika typer av events. 

Nyfikna konferensdeltagare erbjuds gratis inträde till den interaktiva Volvoutställningen på andra våningen som både tar besökarna på en resa från förr till nu, och in i framtiden. Utöver detta får alla företag möjligheten att boka till olika teambuilding-aktiviteter.

– Det här kommer att bli ett väldigt häftigt ställe att arrangera en konferens eller annan typ av mötesupplevelse på. Allt som vi erbjuder ska vara av högsta kvalitet, men vi ser samtidigt till att erbjudandet är prisvärt för att även locka lite mindre företag och organisationer, säger Magnus Wrahme innan han avslutar:

– Vi har redan börjat få in bokningar och märker ett väldigt stort intresse, vi ser fram emot att höra av fler som vill arrangera en unik sammankomst i hjärtat av Göteborg.
Av: Annika Rådlund Källa och bild: World of Volvo

Taggar

Bygg Konferens Nyheter