Erbjuder slottsbröllop på 15 minuter
28 Feb 2023

–Det känns så kul för oss att kunna erbjuda fler kärlekspar möjligheten att få gifta sig på en så romantisk plats som ett slott, säger Martin Tallvid, marknadschef för Stockholm Meeting Selection.
Slotten har alla sin unika profil vilket ger bröllopsparen valmöjlighet att välja en plats som motsvarar deras önskemål och stil. På slotten bedrivs idag hotell-, restaurang- och konferensverksamhet. De vackra miljöerna lockar förstås många som vill fira olika högtidsdagar som födelsedagar, dop och förstås bröllop.
–Det är precis som i sagorna! Tänk att du på en kvart har gift dig på ett slott med tinnar och torn och sen är redo för bröllopsresan, som ju faktiskt kan börja i något av våra fantastiska bröllopssviter som ligger bara några steg från vigselplatsen, säger Martin Tallvid.
Han förklarar att med den här lösningen så blir det väldigt enkelt för bröllopsparet. Slottets florister kommer till exempel att erbjuda två brudbuketter i olika stil som går att låna och det kommer förstås att spelas ljuv musik och det finns fotografer på plats för att föreviga händelsen.
Själva vigseln tar ca 10-15 minuter och därefter finns slottens restauranger och barer att tillgå där både brudskål och lunch eller middag går att boka in.
- Vi har anordnat drop-in bröllop under de senaste tre åren och det har verkligen varit en succé alla gånger. Vi har genom åren hunnit med att bevittna hundratals brudpar som lämnat oss som äkta makar, men också fått välkomna par som återkommer till slotten för att fira sina bröllopsdagar, säger Vanja Vilbern, kommersiellt ansvarig för Stockholm Meeting Selection.
Platsernas olika profil:
Näsby Slott - Stockholms boutiqueslott i Täby
Lejondals Slott - Det röda sagoslottet i Bro
Rosersbergs Slottshotell - Ett av Sveriges kungliga slott - ligger i Sigtuna
Hesselby Slott - Sveriges musikslott
Åkeshofs Slott - Det gröna slottet
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Stockholm Meeting Selection
28 Feb 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"