Jobbförmedlingsappen Staffers lanseras i Sverige
18 Feb 2023

–Vi är själva från branschen och upplevde det ständiga problemet med att få tag på kvalificeradpersonal med kort varsel. Med Staffers kan hotell och restauranger komma direkt i kontakt medkvalificerade arbetssökande för både vikariat och fasta tjänster, säger grundaren Kristian Midjaas.
Staffers lanserades i Oslo 2019 och har idag över 20 000 app-användare och 160 000 arbetssökande i sitt nätverk. I kundportföljen finns bland annat välkända varumärken som Nordic Choice och Scandic.
–Vi utmanar de traditionella bemanningsföretagen och ger mer makt till den arbetssökande och arbetsgivaren. Det vi gör annorlunda är att vi erbjuder de arbetssökande möjligheter och de kan själva bestämma vilka jobb de vill söka. Samtidigt levererar vi ett helt digitalt system till hotell och restauranger där de själva bestämmer vem som ska få jobbet, och kan granska profiler och bedömningar från andra företag innan de väljer någon.
Han menar att med denna tekniska lösning kan företag hitta rätt personer snabbare och billigare än genom traditionell bemanning och rekrytering- och han ser flera fördelar för både arbetstagare och arbetsgivare.
– Arbetstagaren garanteras goda betalningsvillkor och försäkringar, samtidigt blir det betydligt billigare för arbetsgivaren än traditionell bemanning. De senaste åren har det visat sig svårt att hitta duktiga medarbetare lokalt. Därför exponeras arbetsgivare även för Staffers nätverk av arbetssökande i hela EU. Vi ser att behovet av en lösning som Staffers är lika stort i Sverige som i Norge. Halva vårt team är från Sverige, så valet att lansera i Sverige var enkelt, avslutar Kristian Midjaas.
18 Feb 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"