Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Jobbförmedlingsappen Staffers lanseras i Sverige

 
Jobbförmedlingsappen Staffers lanseras i SverigeJobbförmedlingsappen Staffers lanseras nu i Sverige. Jobbappen Staffers har precis lanserats i Stockholm och Göteborg för att erbjuda arbetssökande inom hotell- och restaurangbranschen.
–Vi är själva från branschen och upplevde det ständiga problemet med att få tag på kvalificeradpersonal med kort varsel. Med Staffers kan hotell och restauranger komma direkt i kontakt medkvalificerade arbetssökande för både vikariat och fasta tjänster, säger grundaren Kristian Midjaas
.

Staffers lanserades i Oslo 2019 och har idag över 20 000 app-användare och 160 000 arbetssökande i sitt nätverk. I kundportföljen finns bland annat välkända varumärken som Nordic Choice och Scandic. 

–Vi utmanar de traditionella bemanningsföretagen och ger mer makt till den arbetssökande och arbetsgivaren. Det vi gör annorlunda är att vi erbjuder de arbetssökande möjligheter och de kan själva bestämma vilka jobb de vill söka. Samtidigt levererar vi ett helt digitalt system till hotell och restauranger där de själva bestämmer vem som ska få jobbet, och kan granska profiler och bedömningar från andra företag innan de väljer någon.

Han menar att med denna tekniska lösning kan företag hitta rätt personer snabbare och billigare än genom traditionell bemanning och rekrytering- och han ser flera fördelar för både arbetstagare och arbetsgivare.

– Arbetstagaren garanteras goda betalningsvillkor och försäkringar, samtidigt blir det betydligt billigare för arbetsgivaren än traditionell bemanning. De senaste åren har det visat sig svårt att hitta duktiga medarbetare lokalt. Därför exponeras arbetsgivare även för Staffers nätverk av arbetssökande i hela EU. Vi ser att behovet av en lösning som Staffers är lika stort i Sverige som i Norge. Halva vårt team är från Sverige, så valet att lansera i Sverige var enkelt, avslutar Kristian Midjaas.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Staffers