Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Sjöpung och 3D-konstruerat filét mignón på årets branschmässa

 
Sjöpung och 3D-konstruerat filét mignón på årets branschmässaFastfood, Café & Restaurant Expo äger rum 8–9 mars på Kistamässan i Stockholm. I år förväntas Fastfood, Café & Restaurant Expo att slå rekord – både vad gäller antalet nyheter, trender och utställare. Dessutom utlovas provsmakningar i den nya satsningen Experience Area. 

Nu är det dax för branschmässan  Fastfood, Café & Restaurant Expo som arrangeras den 8–9 mars på Kistamässan. Där kommer besökarna bland annat att hitta inspiration till nya menyer,  kika på ny utrustning och provsmaka massor av nyheter. 

Trendspanaren Lennart Wallander är årets programledare. Tillsammans med sina gäster kommer han att diskutera allt från varför insekter är framtidens protein, till hur 3D printat kött fungerar. Årets mässa cirkulerar kring ett ämne: upplevelsen. Genom det nya konceptet Experience Area kommer du inte bara att få ta del av nyheter och kunskap, utan även uppleva råvaror, smaker och kombinationer som du aldrig tidigare provat.
- Jag ser fram mot att lotsa mässans besökare genom många aktuella och spännande företeelser, och hoppas kunna göra upplevelsen mer interaktiv,  säger Lennart Wallander.

På gästlistan hittar vi:

Chili Klaus: YoutTube-fenomenet som fångat tittarna genom djupa samtal kombinerat med chiliprovning. Utfallet kan du bara föreställa dig. Vågar du prova någon utav hans heta frukter på mässan?

Ola Albrektsson: Sveriges självutnämnde insektskock intar mässan med visionen att normalisera framtidens protein. Du kommer att få möjlighet att prova några av hans personliga favoriträtter, däribland mjölmaskfärs.

Martin Nordin: Grillade, marinerade eller stekta – möjligheterna är flera. Matkreatören delar med sig av sina kreativaste tillagningstips med svamp som huvudingrediens.

Karl Thorbjörnson: Har du hört talas om sjöpung? Om inte, har du nu möjlighet att bekanta dig med havets mest underskattade juvel på mässan. Delikatessen sägs sätta smaklökarna på högvarv och skapa ultimat umami. Vågar du provsmaka?

Paul Svensson: Zero waste kocken kommer att demonstrera hur man lagar globala rätter med svenska råvaror. Förbered er på en resa runt jordens alla smaker, med grön matfilosofi i fokus.

Gustav Johansson: Vego-gurun intar mässan med 3D-konstruerat filét mignón på menyn. Hur smakar det när innovation tagit över rodret i köket och vad kan vi förvänta oss att se mer av framöver?

Anke Johanna: Slut på tråkiga grönsaker med kort hållbarhetsdatum. Lösningen stavas kretsloppsbaserad matproduktion – mitt i stan. Hör Anke Johanna berätta om hur framtidens mat kommer att produceras och inte minst smaka.

Jonatan Gerrbo: Ta del av den nya svenska supermaten; tångodling. Råvaran är inte bara näringsrik utan även hållbar och skonsam för miljön.

Edwin Bark: Foodtech entreprenören kommer att berätta om framtidens matlagning. Vilken roll kommer kockar, uppfödare och producenter att ha när robotar tar över köket?



Nästkommande mässor är:
Helsinki (22–23/3 2023)
Malmö (20–21/9 2023)
Stockholm (31/1 1/2 2024)
Tampere (24–25 /1 2024)
Göteborg (25–26 /9 2024)




Av: Annika Rådlund Källa och foto: Easy Fairs