Sjöpung och 3D-konstruerat filét mignón på årets branschmässa
5 Mar 2023

Nu är det dax för branschmässan Fastfood, Café & Restaurant Expo som arrangeras den 8–9 mars på Kistamässan. Där kommer besökarna bland annat att hitta inspiration till nya menyer, kika på ny utrustning och provsmaka massor av nyheter.
Trendspanaren Lennart Wallander är årets programledare. Tillsammans med sina gäster kommer han att diskutera allt från varför insekter är framtidens protein, till hur 3D printat kött fungerar. Årets mässa cirkulerar kring ett ämne: upplevelsen. Genom det nya konceptet Experience Area kommer du inte bara att få ta del av nyheter och kunskap, utan även uppleva råvaror, smaker och kombinationer som du aldrig tidigare provat.
- Jag ser fram mot att lotsa mässans besökare genom många aktuella och spännande företeelser, och hoppas kunna göra upplevelsen mer interaktiv, säger Lennart Wallander.
På gästlistan hittar vi:
Chili Klaus: YoutTube-fenomenet som fångat tittarna genom djupa samtal kombinerat med chiliprovning. Utfallet kan du bara föreställa dig. Vågar du prova någon utav hans heta frukter på mässan?
Ola Albrektsson: Sveriges självutnämnde insektskock intar mässan med visionen att normalisera framtidens protein. Du kommer att få möjlighet att prova några av hans personliga favoriträtter, däribland mjölmaskfärs.
Martin Nordin: Grillade, marinerade eller stekta – möjligheterna är flera. Matkreatören delar med sig av sina kreativaste tillagningstips med svamp som huvudingrediens.
Karl Thorbjörnson: Har du hört talas om sjöpung? Om inte, har du nu möjlighet att bekanta dig med havets mest underskattade juvel på mässan. Delikatessen sägs sätta smaklökarna på högvarv och skapa ultimat umami. Vågar du provsmaka?
Paul Svensson: Zero waste kocken kommer att demonstrera hur man lagar globala rätter med svenska råvaror. Förbered er på en resa runt jordens alla smaker, med grön matfilosofi i fokus.
Gustav Johansson: Vego-gurun intar mässan med 3D-konstruerat filét mignón på menyn. Hur smakar det när innovation tagit över rodret i köket och vad kan vi förvänta oss att se mer av framöver?
Anke Johanna: Slut på tråkiga grönsaker med kort hållbarhetsdatum. Lösningen stavas kretsloppsbaserad matproduktion – mitt i stan. Hör Anke Johanna berätta om hur framtidens mat kommer att produceras och inte minst smaka.
Jonatan Gerrbo: Ta del av den nya svenska supermaten; tångodling. Råvaran är inte bara näringsrik utan även hållbar och skonsam för miljön.
Edwin Bark: Foodtech entreprenören kommer att berätta om framtidens matlagning. Vilken roll kommer kockar, uppfödare och producenter att ha när robotar tar över köket?
Nästkommande mässor är:
Helsinki (22–23/3 2023)
Malmö (20–21/9 2023)
Stockholm (31/1 1/2 2024)
Tampere (24–25 /1 2024)
Göteborg (25–26 /9 2024)
5 Mar 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.