Sjöpung och 3D-konstruerat filét mignón på årets branschmässa
5 Mar 2023
Nu är det dax för branschmässan Fastfood, Café & Restaurant Expo som arrangeras den 8–9 mars på Kistamässan. Där kommer besökarna bland annat att hitta inspiration till nya menyer, kika på ny utrustning och provsmaka massor av nyheter.
Trendspanaren Lennart Wallander är årets programledare. Tillsammans med sina gäster kommer han att diskutera allt från varför insekter är framtidens protein, till hur 3D printat kött fungerar. Årets mässa cirkulerar kring ett ämne: upplevelsen. Genom det nya konceptet Experience Area kommer du inte bara att få ta del av nyheter och kunskap, utan även uppleva råvaror, smaker och kombinationer som du aldrig tidigare provat.
- Jag ser fram mot att lotsa mässans besökare genom många aktuella och spännande företeelser, och hoppas kunna göra upplevelsen mer interaktiv, säger Lennart Wallander.
På gästlistan hittar vi:
Chili Klaus: YoutTube-fenomenet som fångat tittarna genom djupa samtal kombinerat med chiliprovning. Utfallet kan du bara föreställa dig. Vågar du prova någon utav hans heta frukter på mässan?
Ola Albrektsson: Sveriges självutnämnde insektskock intar mässan med visionen att normalisera framtidens protein. Du kommer att få möjlighet att prova några av hans personliga favoriträtter, däribland mjölmaskfärs.
Martin Nordin: Grillade, marinerade eller stekta – möjligheterna är flera. Matkreatören delar med sig av sina kreativaste tillagningstips med svamp som huvudingrediens.
Karl Thorbjörnson: Har du hört talas om sjöpung? Om inte, har du nu möjlighet att bekanta dig med havets mest underskattade juvel på mässan. Delikatessen sägs sätta smaklökarna på högvarv och skapa ultimat umami. Vågar du provsmaka?
Paul Svensson: Zero waste kocken kommer att demonstrera hur man lagar globala rätter med svenska råvaror. Förbered er på en resa runt jordens alla smaker, med grön matfilosofi i fokus.
Gustav Johansson: Vego-gurun intar mässan med 3D-konstruerat filét mignón på menyn. Hur smakar det när innovation tagit över rodret i köket och vad kan vi förvänta oss att se mer av framöver?
Anke Johanna: Slut på tråkiga grönsaker med kort hållbarhetsdatum. Lösningen stavas kretsloppsbaserad matproduktion – mitt i stan. Hör Anke Johanna berätta om hur framtidens mat kommer att produceras och inte minst smaka.
Jonatan Gerrbo: Ta del av den nya svenska supermaten; tångodling. Råvaran är inte bara näringsrik utan även hållbar och skonsam för miljön.
Edwin Bark: Foodtech entreprenören kommer att berätta om framtidens matlagning. Vilken roll kommer kockar, uppfödare och producenter att ha när robotar tar över köket?
Nästkommande mässor är:
Helsinki (22–23/3 2023)
Malmö (20–21/9 2023)
Stockholm (31/1 1/2 2024)
Tampere (24–25 /1 2024)
Göteborg (25–26 /9 2024)
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Easy Fairs
5 Mar 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"