Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
24 Mar 2023
- Vi är otroligt stolta över vad vi har åstadkommit med Rutabaga och känner att det nu är dags att låta konceptet växa vidare på nya sätt både i Sverige och utomlands. Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta. Något som både kompletterar vår portfölj gastronomiskt och restaurangscenen i Norden, säger Mathias Dahlgren.
Rutabaga i sin nuvarande form gör sin sista servering den 13 juli. Därefter ägnas tiden åt att utforma den nya restaurangen som ska husera i samma lokaler. Arbetet är redan i gång med att skapa det ambitiösa restaurangkonceptet, vilket innebär att scouta de bästa råvarorna och produkterna, skapa den gastronomiska profilen och göra en rad inspirationsresor.
För Grand Hôtel är den nya restaurangen ett bevis på att hotellet fortsätter att ligga i internationell framkant gällande mat- och dryckesupplevelser för hotellgäster och besökare.
- Det är viktigt för Grand Hôtel att ständigt utveckla vårt erbjudande med nya upplevelser av högsta möjliga kvalitet. Rutabaga har sedan 2017 varit en uppskattad matdestination för folk från hela världen. Nu står vi redo att tillsammans med Mathias och hans team utveckla ett restaurangkoncept som Stockholm saknat, säger Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel.
Rutabaga tar emot de sista gästerna den 13 juli. Det nya restaurangkonceptet presenteras under sommaren 2023.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Grand Hôtel
24 Mar 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Snart öppnar Clarion Hotel Klaratornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"
-
Rösta på vem som har Gastronords bästa monter
Du som röstar kan vinna fina priser!
-
Årets tävlingar på Gastronord
6 stora tävlingar arrangeras på Gastronord på Stockholmsmässan