Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Fyra slott och fästningar blir en del av Nordic Choice Hotels

 
Fyra slott och fästningar blir en del av Nordic Choice HotelsTorreby Slott ingårnu partnerskap med Nordic Choice Hotel. Norska Oscarsborg Festning, Reenskaug Hotel, Kongsvinger Festning blir tillsammans med svenska Torreby Slott blir del av Nordic Choice Hotels hotellportfölj genom ett strategiskt partnerskap. 

Fyra slott och fästningar blir resultatet när Nordic Choice Hotels och norska Fästningshotellen blir strategisk partners och därmed utökar den nordiska hotellportföljen. Ett av hotellen är anrika Torreby Slott i bohuslän.

– Vi brukar säga att “bruk er det beste vern” och här kan gästerna besöka historiska omgivningar, men med moderna faciliteter och uppgraderade upplevelser. Genom att samarbeta med en hotellkoncern gör vi också hotellen mer lättillgängliga för en större publik. För oss är det ett viktigt strategiskt val som ger företaget ett större distributionsnät, starkare support och tillgång till nya system, säger Tony Eide, ordförande och daglig ledare på Fästningshotellen.

Distributionssamarbetet är en typ av pionjärarbete i en bransch som inte var förberedd när de internationella bokningssajterna kom in på marknaden. Nu vill man ordna så att värdeskapandet inom turismen i större utsträckning hålls inom nationsgränserna. 
 – Turismen i Norden har upplevt en ökad attraktionskraft de senaste åren. Satsningen på produkter och upplevelser som sticker ut från mängden är något vi har gemensamt med Fästningshotellen. Därför har vi gått samman för att skapa och erbjuda våra gäster unika upplevelser via vår starka distributionsplattform och stora kundnätverk. Med ett stärkt erbjudande står vi också starkare i konkurrensen med de globala bokningsaktörerna och genom att samarbeta kan vi säkerställa att vi kan fortsätta utveckla och säkra nordiska turistföretag, säger Björn Arild Wisth, vice koncernchef Nordic Choice Hotels.


De fyra Fästningshotellen har totalt 149 gästrum, inklusive lägenhetssviter med flera sovrum. Alla har också unika mötesrum och möteslokaler.


Hintar om flera nyheter Förra året berättade Nordic Choice Hotels att man under 2023 byter namn till Strawberry. Genom nya partnerskap och samarbeten siktar man på stark tillväxt inte bara i portföljen, utan även i det totala erbjudandet till de över 2,3 miljoner medlemmarna. Det innebär också nya möjligheter till fler partnerskap och olika kopplingar till företaget. 

 – Vi har flera stora nyheter på väg. Under de kommande åren kommer våra medlemmar och gäster att få allt fler förmåner, erbjudanden och möjligheter till de bästa upplevelserna. De fyra Fästningshotellen är ett exempel på det som erbjuder något nytt i det som redan är Nordens mest mångsidiga hotellportfölj och vi är säkra på att samarbetet kommer att stärka både oss och dem, säger Wisth. 


 FAKTA OM FÄSTNINGSHOTELLEN 
Oscarsborg Festning, 86 rum
Kongsvinger Festning, 28 rum
Reenskaug Hotel, 28 rum
Torreby Slott, 7 lägenhetssviter

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Nordic Choice Hotels

Taggar

Slott Hotell Nyheter