Valio lanserar laktosfri yoghurt utan socker
28 Sep 2019
Valio breddar nu sitt sortiment med laktosfri youghurt i två olka smaker: Mango och persika samt Päron och banan. Yoghurten innehåller hela 15 procent fruktpuré och är varken sötad med socker, sötningsmedel eller fruktjuice.
– Valio laktosfri yoghurt utan tillsatt socker är full av smak och lika krämig och god som våra andra yoghurtar. Vi är nu först ut att erbjuda ett laktosfritt alternativ för alla som vill dra ner på det vita sockret, säger Karin Philipson, produktchef på Valio i Sverige.
Under hösten lanserar även Valio en laktosfri slät yoghurt i smaken jordgubb med endast 5,2 procent tillsatt socker. Yoghurten innehåller de två levande bakterikulturerna Acidophilus och Bifidus.
Populär kvarg i ny nordisk smak
Den laktosfria kvargen får också en ny unik smak med nordiskt ursprung – Valio laktosfri kvarg hjortron. Den passar utmärkt att äta som den är, tål ugnsvärme och kan användas både i kalla och varma desserter och bakverk.
Om Valio:
Valio grundades i Finland 1905. 1994 introducerades Valio i Sverige och 2002 lanserade de första laktosfria produkterna på den svenska marknaden.
28 Sep 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok