Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Aloha - Årets Blossa 19

 
Aloha - Årets Blossa 19Aloha - Årets Blossa 19 Varje år färdas Blossa till nya platser i världen för att hittainspiration till årgångsglöggen. I år är det den tropiska ögruppen Hawaii som varit inspirationskällan tillutformningen av Blossa 19. 

Årets smak baseras på sötma från passionsfrukt som förenas med hibiskusblommans fruktigasyra och bryts av med subtila toner av kokos och kaffe.

 – I sin helhet är glöggen fruktig och frisk och gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor, säger Åsa Orsvärn, Chief Blender för Blossa.

Flaskans färg ska påminna om den rosaröda hibiskusblomman och de färgglada rosa korallerna som finns på de rev som omringar Hawaiiöarna. Hibiskusblomman återfinns ävens i mönstret som pryder flaskan, som ska efterlikna 50-talets hawaiiskjortor. Siffrornas blågröna färg ska påminna om havet och surfingkulturen, medan korken ska symbolisera kokosnötens färg och textur. Bakom designenstår Scandinavian Design Group, som arbetat med Blossa sårgångsglögg sedan starten av smakresan år 2011.

Blossa 19 Aloha finns i Systembolagets beställningssortiment från den 11 september. 
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Blossa