Två vegetariska recept: Pizza Caprese och Vego-Jambalaya med Quorn
15 Okt 2017
Quorn Färs har ett koldioxidavtryck som är 90 procent lägre än nötfärs och Quorn jobbar hela tiden för att minska sin egen påverkan ytterligare , Här delar de med sig av två recept som är helt vegetariska; Pizza Caprese och Vego-Jambalaya.
Pizza Caprese med Quorn Färs*
En social maträtt, en lakto-ovo-vegetarisk pizza där huvudsaken är umgänget.
4 portioner
1 pkt färdig pizzadeg
1 pkt Quorn Färs (300 g)
400 g färska babytomater (gärna olika färger)
250 g löpefri mozzarella
½ kruka färsk basilika
Basilikapesto:
½ kruka färsk basilika
50 g pinjenötter
2-3 msk olivolja
2 tsk citronsaft
Salt
Peppar
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Basilikapesto: Mixa alla ingredienser slätt med mixerstav.
3. Skär tomaterna i grova bitar. Lägg pizzadegen på en plåt. Bred ut pesto, strö över färs och tomater.
Toppa med riven mozzarella. Grädda i ugn tills osten smält och pizzan fått fin färg, cirka 7-10 minuter.
4. Strö över färsk basilika och servera.
....................................................................
Vego-Jambalaya med Quorn Bitar
En perfekt lakto-ovo-vegetarisk vardagsrätt - går snabbt att förbereda.
Sätt igång och laga direkt, vänd ner paprika och vårlök precis innan det är dags för servering så är middagen superfräsch.
4 portioner
1 pkt Quorn Bitar (300 g)
1 pkt Quorn Korv (300 g)
2 paprikor
1 vårlök
2 vitlöksklyftor
2 dl ris, valfri sort
4 dl grönsaksbuljong
2 citroner
Paprikapulver
Salt
Peppar
1. Strimla paprika och vårlök. Finhacka vitlök. Skär korven i skivor.
2. Fräs vitlök, korv och bitar i en stor panna. Tillsätt ris och fräs en stund.
3. Häll på buljong och sjud under lock tills riset är klart, cirka 20 minuter beroende på rissort.
4. Vänd ner paprika och vårlök. Krydda med citronsaft, paprikapulver, salt och peppar.
Av: Annika Rådlund Källa: Quorn
15 Okt 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Alkoholserveringsförbudet förlängs ytterligare
"Vi är fortfarande i ett allvarligt läge"
-
Hotellen har tappat 12 miljarder på logiintäkter
Ny rapport från Stockholms Handelskammare
-
Trendspaning: Vintrenderna under 2021
"Bland dessa ser vi allt ifrån olika typer av druvor och tillverkningsprocesser till skildrande konsumentbeteenden"
-
Lanserar Spritz Mixer för alkoholfria drinkar
Låg sockerhalt och ett lågt kaloriinnehåll
-
Hotellen satsar på hybridmöten
"Vi ser en ökad efterfrågan av flexibilitet när man bokar möten och konferenser"
-
Mer svenskt vildsvinskött ska nå restaurangerna
"Våra ledord är att det ska vara så enkelt som möjligt – både för företag och jägare"
-
Tung start på året för restauranger
”Illa att omställningsstödet inte går att söka längre än till sista juli 2020”