Två vegetariska recept: Pizza Caprese och Vego-Jambalaya med Quorn
15 Okt 2017
Quorn Färs har ett koldioxidavtryck som är 90 procent lägre än nötfärs och Quorn jobbar hela tiden för att minska sin egen påverkan ytterligare , Här delar de med sig av två recept som är helt vegetariska; Pizza Caprese och Vego-Jambalaya.
Pizza Caprese med Quorn Färs*
En social maträtt, en lakto-ovo-vegetarisk pizza där huvudsaken är umgänget.
4 portioner
1 pkt färdig pizzadeg
1 pkt Quorn Färs (300 g)
400 g färska babytomater (gärna olika färger)
250 g löpefri mozzarella
½ kruka färsk basilika
Basilikapesto:
½ kruka färsk basilika
50 g pinjenötter
2-3 msk olivolja
2 tsk citronsaft
Salt
Peppar
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Basilikapesto: Mixa alla ingredienser slätt med mixerstav.
3. Skär tomaterna i grova bitar. Lägg pizzadegen på en plåt. Bred ut pesto, strö över färs och tomater.
Toppa med riven mozzarella. Grädda i ugn tills osten smält och pizzan fått fin färg, cirka 7-10 minuter.
4. Strö över färsk basilika och servera.
....................................................................
Vego-Jambalaya med Quorn Bitar
En perfekt lakto-ovo-vegetarisk vardagsrätt - går snabbt att förbereda.
Sätt igång och laga direkt, vänd ner paprika och vårlök precis innan det är dags för servering så är middagen superfräsch.
4 portioner
1 pkt Quorn Bitar (300 g)
1 pkt Quorn Korv (300 g)
2 paprikor
1 vårlök
2 vitlöksklyftor
2 dl ris, valfri sort
4 dl grönsaksbuljong
2 citroner
Paprikapulver
Salt
Peppar
1. Strimla paprika och vårlök. Finhacka vitlök. Skär korven i skivor.
2. Fräs vitlök, korv och bitar i en stor panna. Tillsätt ris och fräs en stund.
3. Häll på buljong och sjud under lock tills riset är klart, cirka 20 minuter beroende på rissort.
4. Vänd ner paprika och vårlök. Krydda med citronsaft, paprikapulver, salt och peppar.
Av: Annika Rådlund Källa: Quorn
15 Okt 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok