Team Sweden kammade hem två priser i Bocuse d’Or Europe
Thilda Mårtensson i Team Sweden vann utmärkelsen Best commis chef ikväll.
Martin Brag och Jimmi Eriksson i Team Sweden när de tog emot utmärkelsen Special prize Theme on platter.
Idag avgjordes Bocuse d’Or Europe 2022 i Budapest. Danmark vann, Ungern hamnade på andra plats och Norge på tredje plats.
24 Mar 2022
Stämningen var högtidlig när prisutdelningen ägde rum idag. Alla lagen fick gå in på rad när priserna skulle delas ut, med landets flagga längst fram. Hela tävlingen och prisutdelningen direktsändes och gick att se via streaming.
Det första priset som delades ut gick till Thilda Mårtensson i Team Sweden som vann Best commis chef. Strax därefter gick hela svenska laget fram för att ta emot priset Special prize Theme on platter.
Det svenska laget består av:
Jimmi Eriksson som är Sveriges kandidat, Thilda Mårtensson, commis/assistent. Martin Brag, coach och
Tommy Myllymäki, president.
Bocuse d’Or Europe är en kvaltävling till världsfinalen i Lyon som avgörs i januari 2023. Av de 17 länder som tävlade under dagen kommer tio att tävla i världsfinalen Bocuse d’Or i Lyon 2023.
Förutom Danmark, Ungern och Norge så kommer även de som hamnade på plats 4 till 10 att tävla i Lyon.
4. Sverige
5. Island
6. Finland
7. Frankrike
8. UK
9. Schweiz
10. Belgien
Av: Annika Rådlund Foto: Från Bocuse d’Or direktsändning
24 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"