Sverige tävlar just nu i Bocuse d'Or Europe
24 Mar 2022
![Sverige tävlar just nu i Bocuse d'Or Europe](/sverige-tavlar-just-nu-i-bocuse-d-or-europe-256519/nyhet-files/Jimmi%20Erikssonoch%20Thilda%20Martensson%20team%20sweden%20bocuse%20d%20or%202%20nw.jpg)
Bocuse d’Or är världens mest prestigefulla tävling för kockar. Bocuse d’Or Europe är en kvaltävling till världsfinalen i Lyon som avgörs i januari 2023.
Hela tävlingen kan följas på nedan länk. Där visas även kvällens prisutdelning med start klockan 18:00.
Följ Livestreaming: https://www.bocusedor.com/fr/streaming
På 5 timmar och 35 minuter ska de tävlande länderna tillaga två rätter för 14 personer vardera. Råvarorna är förutbestämda och är i år rådjurssadel och stek för fatpresentationen och en vegetarisk rätt med potatis som bas i tallrikspresentationen.
För samtliga lag gäller det att servera exakt på tid samtidigt som de bedöms på teknik, organisation och hur det egna landet kommer fram i rätterna. Men viktigast av allt är smaken. Tommy Myllymäki är Sveriges representant i den internationella juryn på plats i Budapest.
Team Sweden består av:
Jimmi Eriksson, Sveriges kandidat
Thilda Mårtensson, commis/assistent
Martin Brag, coach
Tommy Myllymäki, president
Under årets europafinal i Budapest är det 17 länder som tävlar om de tio platserna till världsfinalen Bocuse d’Or i Lyon 2023.
Bocuse d’Or grundades 1987 av franska mästerkocken Paul Bocuse och avgörs vartannat år i Lyon. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Bocuse d’Or Sweden som i sin tur ägs av Restaurangakademien AB.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Team Sweden Bocuse d’Or
Hela tävlingen kan följas på nedan länk. Där visas även kvällens prisutdelning med start klockan 18:00.
Följ Livestreaming: https://www.bocusedor.com/fr/streaming
På 5 timmar och 35 minuter ska de tävlande länderna tillaga två rätter för 14 personer vardera. Råvarorna är förutbestämda och är i år rådjurssadel och stek för fatpresentationen och en vegetarisk rätt med potatis som bas i tallrikspresentationen.
För samtliga lag gäller det att servera exakt på tid samtidigt som de bedöms på teknik, organisation och hur det egna landet kommer fram i rätterna. Men viktigast av allt är smaken. Tommy Myllymäki är Sveriges representant i den internationella juryn på plats i Budapest.
Team Sweden består av:
Jimmi Eriksson, Sveriges kandidat
Thilda Mårtensson, commis/assistent
Martin Brag, coach
Tommy Myllymäki, president
Under årets europafinal i Budapest är det 17 länder som tävlar om de tio platserna till världsfinalen Bocuse d’Or i Lyon 2023.
Bocuse d’Or grundades 1987 av franska mästerkocken Paul Bocuse och avgörs vartannat år i Lyon. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Bocuse d’Or Sweden som i sin tur ägs av Restaurangakademien AB.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Team Sweden Bocuse d’Or
24 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
![](https://boa.docu.info/dyn/eip/edit/staticpage/00/14/73/hr.jpg)
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”
-
Regeringen går vidare med förslaget om gårdsförsäljning av alkohol
Regeringens förslag innebär att:
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"