Sverige tävlar just nu i Bocuse d'Or Europe
24 Mar 2022

Hela tävlingen kan följas på nedan länk. Där visas även kvällens prisutdelning med start klockan 18:00.
Följ Livestreaming: https://www.bocusedor.com/fr/streaming
På 5 timmar och 35 minuter ska de tävlande länderna tillaga två rätter för 14 personer vardera. Råvarorna är förutbestämda och är i år rådjurssadel och stek för fatpresentationen och en vegetarisk rätt med potatis som bas i tallrikspresentationen.
För samtliga lag gäller det att servera exakt på tid samtidigt som de bedöms på teknik, organisation och hur det egna landet kommer fram i rätterna. Men viktigast av allt är smaken. Tommy Myllymäki är Sveriges representant i den internationella juryn på plats i Budapest.
Team Sweden består av:
Jimmi Eriksson, Sveriges kandidat
Thilda Mårtensson, commis/assistent
Martin Brag, coach
Tommy Myllymäki, president
Under årets europafinal i Budapest är det 17 länder som tävlar om de tio platserna till världsfinalen Bocuse d’Or i Lyon 2023.
Bocuse d’Or grundades 1987 av franska mästerkocken Paul Bocuse och avgörs vartannat år i Lyon. Bakom den svenska satsningen i Bocuse d’Or står Bocuse d’Or Sweden som i sin tur ägs av Restaurangakademien AB.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Team Sweden Bocuse d’Or
24 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.