Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Scandics tredje hotell i Örebro har öppnat

 
  • Scandic Örebro central har öppnat

    Scandic Örebro central har öppnat

  • Nyöppnade Scandic Örebro Central har 14 våningar, varav nio hotell och fem kontorsvåningar.

    Nyöppnade Scandic Örebro Central har 14 våningar, varav nio hotell och fem kontorsvåningar.

Föregående
Nästa
 
Scandic har nu öppnat sitt tredje hotell i Örebro. Hotellets 160 rum är fördelat på nio våningar och ligger strategiskt placerat vid centralstationen.

 Här skapas en ny knutpunkt för örebroare och besökare då hotellet är den första verksamheten att öppna i etableringen av Örebro Entré, som är ett nu pågående stadsutvecklingsprojekt. Genom öppningen av Scandic Örebro Central utökar bolaget sitt totala rumsutbud i staden till 596 rum.

-  Scandic Örebro Central är ett viktigt tillskott på hotellmarknaden i Örebro och vi skapar en knutpunkt för affärs- och fritidsresenärer där stad och hotell sömlöst flyter ihop till ett vardagsrum. Gäster kan kort och gott, enkelt återvända hem till hotellet för en god natts sömn i ett mycket centralt läge. Vi ser mycket fram emot att nu få driva hotell i en pulserande fastighet med många personer i omlopp, säger Jimmy Myhrinder, hotelldirektör för Scandic Örebro Central.

Hotellet blir ett viktigt tillskott för att öka stadens totala rumskapacitet i takt med att näringslivet växer med ett flertal nyetableringar, samtidigt som etablerad industri såsom Ericsson, Epiroc Rock Drills och SAAB Dynamics är verksamma i regionen.

- Örebro är ett naturligt logistikcentrum mitt i Sverige och med en stark myndighetsnärvaro och ett växande näringsliv är regionen en viktig marknad för oss. Vi ser tillväxtmöjligheter för våra hotell inom affärs- och fritidsresande, säger Peter Jangbratt, Sverigechef på Scandic Hotels.

Blir nu största hotellaktören i staden.

- Tillsammans med vår samarbetspartner Corem, har vi nu tillfört ett tredje hotell med 160 rum vilket innebär att Scandic totalt kommer att ha 596 hotellrum i Örebro vilket ger oss ett gynnsamt utgångsläge i takt med att besöksnäringen återhämtar sig efter två år av pandemi, fortsätter Peter.

Fakta om Scandic Örebro Central


14 våningar (varav nio hotell och fem kontorsvåningar)
Hotellyta: 5860 kvm
Höjd: 57 meter
Rum: 160
Familjerum: 62
Tillgänglighetsrum: 16
Djurrum: 20
Allergirum:5
Antal bäddar: 448
Sittplatser i bar och restaurang: 110
Coworkingplatser: 26
GymArkitekt: Fastighet, Archus.
Arkitekt: Entrévåning, Wingårdhs
Fastighetsägare: Corem
Byggår: 2022
Entreprenad: PEAB
Miljöcertifiering: Svanenmärkt och Sweden Green Building Council, Miljöbyggnad Silver
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Scandic

Taggar

Bygg Hotell Nyheter