Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Thomas Sjögren öppnar Restaurang Signum

 
Thomas Sjögren öppnar Restaurang SignumKocken Thomas Sjögren står bakom matkonceptet restaurang Signum på Hällsnäs Hotell & Restaurang. Scandinavian Resorts och Goldrest som tillsammans driver Hällsnäs Hotell & Restaurang i Mölnlycke satsar nu på att öppna restaurang Signum på Hällsnäs Hotell & Restaurang. Bakom konceptet står delägaren och matkreatören Thomas Sjögren.

Thomas Sjöbgren (Årets kock 2015) har tillsammans med kockarna Markus Pettersson och Hampus Fors tagit fram  matkonceptet till den nya restaurangen som fått namnet Signum. 
 
Med inspiration från våra fyra element - jord, eld, luft och vatten serveras en avsmakningsmeny med minst 18 serveringar, ibland fler beroende på vad säsongen har att leverera. Den nordiska säsongen och lokala råvaror ska stå i fokus.

De strävar efter att i den mån det är möjligt vara självförsörjande på råvaror, för att själv bättre kunna kontrollera kvalitet, svinn och produktion. I närheten av restaurangen finns en mikroodling där det  odlas örter, sallader och blommor året runt.
De har även ett nära samarbete med Klevs gård utanför Bovallstrand i Bohuslän där de odlar grönsaker och rotfrukter till restaurangen under sommarmånaderna. Strax norr om Klevs gård har de också en havsodling där de odlar tång.

  - Signum är resultatet av en dröm jag haft länge! Att få skapa rätter med de bästa råvarorna på en underbar plats som ger en sinnesrodirekt man kommer hit, känns otroligt inspirerande. Vår målsättning är att Signum ska bli en egen matdestination dit man kommer för att njuta av god mat och god dryck. Vi arbetar för fullt med att få klart det sista och vi är supertaggade på att få slå upp dörrarna i början på maj, säger Thomas Sjögren.

Menyn är fokuserad på fisk och skaldjur med inslag från grönsakslandet, bondgården och från den svenska naturen.


Av: Annika Rådlund Källa: Scandinavian Resorts