Thomas Sjögren öppnar Restaurang Signum
18 Mar 2022
Thomas Sjöbgren (Årets kock 2015) har tillsammans med kockarna Markus Pettersson och Hampus Fors tagit fram matkonceptet till den nya restaurangen som fått namnet Signum.
Med inspiration från våra fyra element - jord, eld, luft och vatten serveras en avsmakningsmeny med minst 18 serveringar, ibland fler beroende på vad säsongen har att leverera. Den nordiska säsongen och lokala råvaror ska stå i fokus.
De strävar efter att i den mån det är möjligt vara självförsörjande på råvaror, för att själv bättre kunna kontrollera kvalitet, svinn och produktion. I närheten av restaurangen finns en mikroodling där det odlas örter, sallader och blommor året runt.
De har även ett nära samarbete med Klevs gård utanför Bovallstrand i Bohuslän där de odlar grönsaker och rotfrukter till restaurangen under sommarmånaderna. Strax norr om Klevs gård har de också en havsodling där de odlar tång.
- Signum är resultatet av en dröm jag haft länge! Att få skapa rätter med de bästa råvarorna på en underbar plats som ger en sinnesrodirekt man kommer hit, känns otroligt inspirerande. Vår målsättning är att Signum ska bli en egen matdestination dit man kommer för att njuta av god mat och god dryck. Vi arbetar för fullt med att få klart det sista och vi är supertaggade på att få slå upp dörrarna i början på maj, säger Thomas Sjögren.
Menyn är fokuserad på fisk och skaldjur med inslag från grönsakslandet, bondgården och från den svenska naturen.
18 Mar 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre svenska bransch-kvinnor leder Champagne Bureau Nordics
"Via Champagne Bureau Nordic kommer man kunna hålla sig à jour med de tallra senaste från regionen"
-
Jacy'z Hotel & Resort utsett till Sveriges bästa affärshotell
"Extra roligt är att det att vinna just detta pris eftersom vinnarna utses både av en jury och våra gäster som besökt vår destination"
-
Årets sju starkaste kontorstrender
Castellum presenterar Framtidens arbetsliv 2024 – en årlig rapport om kontorstrender.
-
Årets Rätt 2024 är framtagen av Desirée Jaks
"Att äta mat efter säsong kan vara ett sätt att tänka klimatsmart. Dessutom blir det ofta billigare och smakar mer"
-
Ystad Saltsjöbad vald till Sveriges bästa Resort
"Vi väljer att se priset som ett kvitto på att vår verksamhet besitter högkvalitativ service, innovativa konferenstjänster, nya upplevelser och kreativa evenemangslösningar"
-
Lindos Blu Luxury Hotel & Suites är världens bästa TUI-hotell
"De hotell vi erbjuder spelar en avgörande roll i skapandet av minnesvärda semestrar för våra kunder"
-
Lanserar energibesparande induktionsapparater
"Ger möjlighet till en exakt temperatur ända ner till 1°C"