Stockholmskrogen Boqueria öppnar en filial i Åre
27 Sep 2019
![Stockholmskrogen Boqueria öppnar en filial i Åre](/stockholmskrogen-boqueria-oppnar-en-filial-i-aare-155155/nyhet-files/Bouqueria%20kokschef%20Fredrik%20Larsson%20are%20nw.jpg)
Gäster som tidigare besökt Stockholmskrogen kommer delvis känna igen konceptet i Åre, samtidigt som en del lokala karaktärsdrag kommer uppenbara sig – både vad gäller lokalen och menyn. Menyn är influerad av spansk kokkonst med tapas och pinchos, men på Boquerias egna vis och med jämtländsk inspiration. Den inkluderande menyn erbjuder något för alla utan att vara för bred och restaurangens kreative ledare, Fredrik Larsson, vill skapa en nyfikenhet hos gästerna.
– Maten hos oss i Åre kan beskrivas som inkluderande och enkel gastronomi med hjärta och känsla från Spanien men tolkad av oss genom ett jämtländskt filter. Det kommer finnas något för alla att testa och menyn kommer konstant att utvecklas utifrån våra idéer och gästernas feedback. Vi vill hålla rätterna enkla, vilket inte är så lätt som det låter. Det kan vara svårt att få det enkla att vara perfekt”, förklarar Fredrik Larsson.
Fredrik Larsson har arbetat med Boqueria i Stockholm sedan 2016 och har tidigare lett svenska kocklandslaget och arbetat på flera kända krogar, både i Sverige och utomlands. Han ser filialen i Åre som ett naturligt steg i utvecklingen:
–Anledningen till att vi valt Åre som nästa plats för ett Boqueria, utöver att det är en otroligt vacker och inbjudande ort, är att det som matscen betraktat är en extremt intressant plats. Trots att det är en relativt liten by kan man äta fantastiskt bra och många krogar håller en väldigt hög nivå. Vi vill bli ett komplement och på ett naturligt och ödmjukt sätt höja nivån ytterligare. Vi tror att vårt koncept kommer passa bra i byn. Det är enkelt, festligt och väldigt smarrigt”
Likt Boqueria i Stockholm kommer stort fokus även ligga på baren, där spännande drinkar kommer serveras i en stimmig miljö. Fjodor Nikolajev och Alvin Nyström, nöjesansvariga på Boqueria Stockholm, kommer även att ansvara för Årerestaurangens DJ- och livebokningar, med ett gediget schema under vintersäsongen.
Interiören på Boqueria Åre är designad av Tengbom Arkitektkontor.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Boqueria
27 Sep 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
![](https://boa.docu.info/dyn/eip/edit/staticpage/00/14/73/hr.jpg)
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
O’Learys öppnar restaurang i nybyggda Racehall Stockholm
Gokartbana, restaurang och möjligheter för konferens och event
-
Gastronomiska upplevelser viktigast för svenska turister
"Det är i linje med en trend vi sett"
-
Bicky Chakraborty väljs in i Swedish Tennis Hall of Fame
"Det är en stor ära för vår familj"
-
Liseberg bygger upp Oceana igen
Så ser planerna ut för återuppbyggnaden av Oceana:
-
Astrid Lindgrens Vimmerby köper Oxgården
"Nu är det dags för någon annan att ta över"
-
Idag byter arenan namn till Strawberry Arena
"Det är just därför vi ser vårt samarbete med arenan som en perfekt match"
-
Starkt bokningsläge på Sveriges campingplatser
"I början av säsongen var jag lite orolig men nu har det vänt"