Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Stockholmskrogen Boqueria öppnar en filial i Åre

 
Stockholmskrogen Boqueria öppnar en filial i ÅreI början på december 2019 öppnar den populära Stockholmskrogen Boqueria en filial i Åre.  Boqueria Stockholm öppnade 2012 och har sedan dess varit en uppskattad spansk restaurang. Nu tar ägarna nästa kliv, med en ny restaurang i Åre. I början av december öppnas dörrarna på Årevägen 7a mitt i centrala byn. Restaurangen kommer att ha 120 sittplatser och en stor bar. 

Gäster som tidigare besökt Stockholmskrogen kommer delvis känna igen konceptet i Åre, samtidigt som en del lokala karaktärsdrag kommer uppenbara sig – både vad gäller lokalen och menyn. Menyn är influerad av spansk kokkonst med tapas och pinchos, men på Boquerias egna vis och med jämtländsk inspiration. Den inkluderande menyn erbjuder något för alla utan att vara för bred och restaurangens kreative ledare, Fredrik Larsson, vill skapa en nyfikenhet hos gästerna.

 – Maten hos oss i Åre kan beskrivas som inkluderande och enkel gastronomi med hjärta och känsla från Spanien men tolkad av oss genom ett jämtländskt filter. Det kommer finnas något för alla att testa och menyn kommer konstant att utvecklas utifrån våra idéer och gästernas feedback. Vi vill hålla rätterna enkla, vilket inte är så lätt som det låter. Det kan vara svårt att få det enkla att vara perfekt”, förklarar Fredrik Larsson.

Fredrik Larsson har arbetat med Boqueria i Stockholm sedan 2016 och har tidigare lett svenska kocklandslaget och arbetat på flera kända krogar, både i Sverige och utomlands. Han ser filialen i Åre som ett naturligt steg i utvecklingen:

 –Anledningen till att vi valt Åre som nästa plats för ett Boqueria, utöver att det är en otroligt vacker och inbjudande ort, är att det som matscen betraktat är en extremt intressant plats. Trots att det är en relativt liten by kan man äta fantastiskt bra och många krogar håller en väldigt hög nivå. Vi vill bli ett komplement och på ett naturligt och ödmjukt sätt höja nivån ytterligare. Vi tror att vårt koncept kommer passa bra i byn. Det är enkelt, festligt och väldigt smarrigt”

Likt Boqueria i Stockholm kommer stort fokus även ligga på baren, där spännande drinkar kommer serveras i en stimmig miljö. Fjodor Nikolajev och Alvin Nyström, nöjesansvariga på Boqueria Stockholm, kommer även att ansvara för Årerestaurangens DJ- och livebokningar, med ett gediget schema under vintersäsongen.

Interiören på Boqueria Åre är designad av Tengbom Arkitektkontor.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Boqueria