Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

KFUM Central öppnar nytt hotell i Solna tillsammans med Best Western

 
 • Giò öppnar våren 2020 .

  Giò öppnar våren 2020 .

 • Illustration av hur receptionen kommer att se ut.

  Illustration av hur receptionen kommer att se ut.

 • Vid entrén kommer restaurangen Mama Giò att servera italienska rätter.

  Vid entrén kommer restaurangen Mama Giò att servera italienska rätter.

 • Fastigheten från 1957 kommer att ha kvar sin tidstypiska fasad.

  Fastigheten från 1957 kommer att ha kvar sin tidstypiska fasad.

Föregående
Nästa
 
Under 2020 kommer ett nytt hotell att öppna i Hagahuset i Solna. Där har det tidigare myllrat av kontorsarbetare men nu byter fastigheten från 1950-talet skepnad och lagom till nästa vår förväntas invigningen äga rum.

Hagahuset på Råsundavägen 1 i Solna invigdes 1957 och byggnaden har fått sin ursprungliga inspiration av arkitekten och formgivaren Giò Pontis samtida Pirellihus i Milano. Det nya hotellet som nu tar plats i fastigheten spinner vidare på detta, de tidstypiska trapporna, konstverken och dörrarna kommer nu istället välkomna hotell- och matgäster.  

Fastigheten ägs av Fabege som just nu är i full färd med att bygga om det spännande huset till sin nya funktion som hotell, restaurang och mötesplats.
– Huset och dess tidstypiska detaljer kan verkligen komma till sin rätt som hotell. Läget är fantastiskt och vi tror att Giò kan bidra med en bra och dynamisk mötesplats i dessa expansiva kvarter, säger Klaus Hansen Vikström, vice VD Fabege. 

När hotellet öppnar  under våren kommer det att bestå av 180 rum, varav 35 är extra stora och anpassade för längre vistelser. 

– I det stora vardagsrummet finns alla möjligheter att jobba, umgås med vänner, anordna mingel eller intima livespelningar. Därför kallar vi Giò för ”the social hub hotel”, säger Torbjörn Brown, VD  Giò och Kom Hotel.
   
Vid entrén kommer Mama Giò att öppna en restaurang som kommer att fokusera på  enkel italiensk mat. Man hoppas att närheten till flera olika platser kommer att vara en stor fördel. Från uteserveringen går tillexempel en gångbro över till Hagaparken och det tar 10 minuter att gå till hotellt från Friends arena, Karolinska sjukhuset, Mall of Scandinavia samt från pendeltåg och tvärbana. Inom några år planeras även en tunnelbanestation i området.     
 
Giòs koncept, design och inredning är framtagen av Spik studios i Göteborg. De ligger även bakom koncept och design för bland annat Steam Hotel i Västerås, MJ´S i Malmö och Hotel Pigalle i Göteborg. Giò avser att anslutas till Best Western Hotels & Resorts som BW Signature Collection by Best Western som därmed get alla gäster tillgång till lojalitetsprogrammet Best Western Rewards. 

Giò ägs och drivs av KFUM Central, en ideell förening med 3000 medlemmar med säte på Norrmalm. De har ägt hotell sedan 1890-talet och driver Kom Hotel på Döbelnsgatan sedan 1971. Allt överskott från hotellverksamheten tillfaller föreningen som bedriver verksamhet inom idrott, läger, kultur, integration och internationellt arbete för ungdomar.  
Av: Annika Rådlund  llustration: Giò