Sockerfria istéer
26 Jun 2016
Snapple grundades år 1972 av tre vänner i ett kök i Greenwich Village, New York. Visionen var att skapa en ny typ av dryck utan kolsyra, något som vid den tiden inte fanns tillgängligt på marknaden.
Lanseringen blev en succé och varumärket och dess drycker har älskats av både New York-borna och övriga världen sedan dess.
Snapple isthe säljs i flaskor på 473 ml, innehåller inga artificiella smak- eller färgämnen och är sockerfria.
Under varje Snapple-kapsyl gömmer sig ”Real Facts”– roliga kuriosa om allt mellan himmel och jord. Några exempel på Real Facts är att valnötter blir solbrända under sommaren, att kameler har tre ögonlock och att kallt vatten väger mindre än varmt.
Snapple tillverkar istéer, lemonader och fruktdrycker. Varumärket ägs av Dr Pepper Snapple Group och är baserat i Plano, Texas. Företaget grundades 1972 under namnet Unadulterated Food Products. Dr Pepper Snapple Group är ett av Nordamerikas största dryckesföretag och marknadsför över 50 olika varumärken. I Sverige distribueras Snapple av Hemberga Dryckesgrossisten AB.
26 Jun 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"