Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Snabba intervjuer utan CV inför sommarens rekryteringar

 
Snabba intervjuer utan CV inför sommarens rekryteringarScandic kommer att anställa cirka 1500 personer inför sommarsäsongen. Runt om på Scandics 89 hotell i Sverige planeras evenemang med snabbintervjuer inför sommarens rekryteringar. De arrangerar därför jobbsökardagar i storstäderna där de vill anställa alltifrån framtida kockar till receptionister och städpersonal.

– Vi planerar förfullt inför sommaren och anställer medarbetare för den högintensiva sommarsäsongen. Många unga som står inför sitt första jobb söker sig till besöksnäringen och Scandic, vilket är ett jättefint kvitto på att vår värderingsstyrda kultur har ett gott renommé. Det är ett bra första jobb i en spännande och växande bransch, säger Johanna Thermaenius, HR-direktör på Scandic Hotels i Sverige.
I storstadsregionerna där flest tjänster väntas tillsättas förenklar nu Scandic ansökningsprocessen genom att inte ha krav på CV – för att fler ska få chans till jobb.

– Vi har en mycket hög medarbetarnöjdhet och vi vill att fler ska upptäcka den här roliga branschen. Vi vet att vi blir bättre när våra anställda tar med sina kulturer och erfarenheter för att fortsätta utveckla Scandic. I storstadsregionerna har vi infört CV-fria ansökningsprocesser vilket gör det enklare att söka en tjänst hos oss, både för förstajobbs-sökande och nyanlända till Sverige, säger Johanna Thermaenius.

Scandics personalstyrka förstärks inför sommaren med runt 1500 medarbetare. En del kommer med branscherfarenhet och andra helt utan. De roller man rekryterar till är bland annat frukost, städ, kök och reception.

– Hemestertrenden som visade sig stark under pandemin är här för att stanna och vi ser en stabil start på årets första månader. I sommar ser vi fram emot att välkomna familjer, par, husdjur och alla däremellan och inför det behöver vi stärka upp vårt medarbetarlag med ännu fler servicestjärnor ute på våra hotell, säger Johanna Thermaenius.

 https://www.scandichotels.se/jobba-hos-oss


De som går vidare i rekryteringsprocessen kommer, beroende på destination, kallas till rekryteringsevent och snabbintervjuer under våren. 

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Scandic