Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Skandinaviens första nollenergihotell byggs i Solna

 
Skandinaviens första nollenergihotell byggs i SolnaNollenergihotellet blir en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel. Ett nollenergihotell på 22 400 kvadratmeter fördelat på 11 våningar byggs i Arenastaden i Solna. Hotellet blir en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel.

Bygget är i full gång och planeras stå färdigt efter årsskiftet. Hotellet kommer att ha 336 rum, 88 lägenheter för långtidsboende samt Nordic Choice Hotels svenska huvudkontor.

Byggnaden är projekterad för en mycket låg energiförbrukning och ska certifieras enligt FEBY 18 Guld, en certifiering som används för energieffektiva byggnader, samt BREEAM nivå Excellent. BREEAM är en internationell standard som ställer hårda krav vad gäller inomhusklimat, giftfria material samt även krav på ventilation och ljusförhållanden.

Det är Skanska som har tecknat avtal med Fabege om att bygga hotellet och kontraktet är värt cirka 470 miljoner kronor.

– Här kommer kontor och hotell samverka för att optimera användningen av varje kvadratmeter på ett hållbart sätt kombinerat med en fasad med solceller och geoenergianläggning. Det är ett spännande projekt där vi kommer att förflytta gränserna för hur vi tidigare sett på hotellbyggnader, säger Klas Holmgren, chef projekt och förädling, Fabege.

Hotellet kommer att stå klart under första kvartalet 2021.

– Vi är mycket glada över förtroendet att få bygga det nya hotellet. Det är ett spännande projekt med mycket hög miljö- och energiprofil som ligger helt i linje med Skanskas mål om att nå klimatneutralitet 2045. Vi känner ett stort engagemang i att uppfylla de högt ställda kraven säger Petter Ekevärn, distriktschef, Skanska Sverige.


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Skanska