Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt öppnar ny restaurang
15 Sep 2020
Restauranglokalen består av tre delar: café och bar med cirka 30 sittplatser, en bistro med 90 sittplatser och en loungebar för upp till 45 personer som även kan hyras för privata tillställningar. Interiören är inspirerad av Paris och Frankrike, samtidigt som gästerna ska få känslan av att vara hemma i någons vardagsrum.
La Girafe ska vara en kvarterskrog dit de som bor i området kommer för att köpa med sig sin frukost, eller äta den på plats, och det ska vara lätt att slinka in och köpa med sig kanelbullar på vägen hem.
Det ska även gå lät att köpa med sig en takeaway-lunch samtidigt som restaurangen kan servera middag till både små och stora sällskap. Öppettiderna är generösa, från morgon till kväll - alla dagar i veckan.
Restaurangens bistro kommer att ha öppet kvällstid alla dagar i veckan och på menyn finns allt från charkuterier till små rätter som exempelvis vietnamesiska vårrullar, nems, och råbiff ”Maroccan butcher style”. Menyns huvudrätter är en blandning med bland annat havsabborre papillote, ljummen laxcarpaccio á la taggiasche, kalvschnitzel och brässerat lammlägg. Ovan nämnda rätter kompletteras med olika varianter av pasta och risotto, månadens köttbit, Pontus klassiker samt efterrätter.
– Vår ambition är att La Girafe blir det naturliga valet för alla som är på jakt efter det lilla extra till rimliga priser, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.
Oskar Lundberg, med mångårig erfarenhet från bland annat Fotografiska, Lilla Ego, TAK, Gyllene Freden och Oaxen Slip, är restaurangchef och ska sätta La Girafe på Stockholms restaurangkarta.
Av: Annika Rådlund
15 Sep 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok