Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt öppnar ny restaurang

 
 • Nu öppnar La Girafe – Pontus Frithiofs nya satsning i Stockholm.

  Nu öppnar La Girafe – Pontus Frithiofs nya satsning i Stockholm.

 • La Girafe har en cafédel...

  La Girafe har en cafédel...

 • ...och en bistro och bar med en skön vardagsrumskänsla.

  ...och en bistro och bar med en skön vardagsrumskänsla.

 • Flemminggatan ligger precis utanför fönstren.

  Flemminggatan ligger precis utanför fönstren.

Föregående
Nästa
 
Pontus Frithiof har, tillsammans med Thomas Dahlstedt och Nordrest, tagit fram ett helt nytt koncept för den nya restaurangen La Girafe på Flemminggatan 39 på Kungsholmen i Stockholm. 

Restauranglokalen består av tre delar: café och bar med cirka 30 sittplatser, en bistro med 90 sittplatser och en loungebar för upp till 45 personer som även kan hyras för privata tillställningar. Interiören är inspirerad av  Paris och Frankrike, samtidigt som gästerna ska få känslan av att vara hemma i någons vardagsrum.

La Girafe ska vara en kvarterskrog dit de som bor i området kommer för att köpa med sig sin frukost, eller äta den på plats, och det ska vara lätt att slinka in och köpa med sig kanelbullar på vägen hem.

Det ska även gå lät att köpa med sig en takeaway-lunch samtidigt som restaurangen kan servera middag till både små och stora sällskap. Öppettiderna är generösa, från morgon till kväll - alla dagar i veckan. 
 Restaurangens bistro kommer att ha öppet kvällstid alla dagar i veckan och på menyn finns allt från charkuterier till små rätter som exempelvis vietnamesiska vårrullar, nems, och råbiff ”Maroccan butcher style”. Menyns huvudrätter är en blandning med bland annat havsabborre papillote, ljummen laxcarpaccio á la taggiasche, kalvschnitzel och brässerat lammlägg.  Ovan nämnda rätter kompletteras med olika varianter av pasta och risotto, månadens köttbit, Pontus klassiker samt efterrätter. 

–  Vår ambition är att La Girafe blir det naturliga valet för alla som är på jakt efter det lilla extra till rimliga priser, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.  

Oskar Lundberg, med mångårig erfarenhet från bland annat Fotografiska, Lilla Ego, TAK, Gyllene Freden och Oaxen Slip, är restaurangchef och ska sätta La Girafe på Stockholms restaurangkarta. 
Av: Annika Rådlund