Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Sheraton Stockholm Hotel firar 50 år

 
Sheraton Stockholm Hotel firar 50 årSheraton Stockholm Hotel, i hörnet Vasagatan och Tegelbacken i centrala Stockholm, invigdes 1971. I år  firar Sheraton Stockholm Hotel 50 år. När hotellet öppnade 1971 var man det första Sheratonhotellet i Europa och en av de första i Sverige att tillhöra en internationell kedja. 

När hotellet slog upp dörrarna 1971 blev det både en succé bland svenska och internationella gäster.
Med sinplacering nära T-centralen och med utsikt över gamla stan och Mälaren har hotellet blivit ett landmärke i staden. Byggnaden med sin brunröda fasad i IFÖ-chamotte ritades av arkitektkontoret Ahlgren-Olsson-Silow. Idag är byggnaden blåklassad av Stadsmuseet, vilket innebär att den är bedöms ha ett högt kulturhistoriskt värde.
 
—Sheraton Stockholm Hotel har varit en del av Stockholms siluett i 50 år och det vill vi fira ordentligt! Vi är djupt tacksamma över alla fantastiska gäster och besökare genom åren, och vi ser fram emot att fortsätta vara en ikon i Stockholm city de kommande 50 åren.  säger Lars van der Most, GM Sheraton Stockholm Hotel.

För att fira 50-årsjubileet har hotellet skapat ett specialerbjudande där gästen betalar den symboliska summan av 1971 kronor för en juniorsvit med utsikt över vattnet, Club Lounge Access, en flaska mousserande vin på rummet och frukostbuffé för två personer. Erbjudandet gäller november till mars. 

—Hotellet står inför en av sina största spännande förvandlingar de kommande åren, när Sheratons nya utseende ska implementeras och hotellet byggas om, berättar Lars van der Most, GM Sheraton Stockholm Hotel.

Hotellet har 465 rum, 15 konferenslokaler, bankett, bar och brasserie.Av: Annika Rådlund Foto: Sheraton