Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

I mars öppnar Scandic Örebro Central

 
 • Lobbyn i nya Scandic Örebro Central.

  Lobbyn i nya Scandic Örebro Central.

 • Fasaden på Scandic Örebro Central.

  Fasaden på Scandic Örebro Central.

 • Både inredningen och maten kommer att genomsyras av hållbarhet.

  Både inredningen och maten kommer att genomsyras av hållbarhet.

 • Scandic Örebro Central kommer även att ha ytor för coworking.

  Scandic Örebro Central kommer även att ha ytor för coworking.

Föregående
Nästa
 
I mars 2022 öppnar det tredje Scandichotellet i Örebro, det kommer då att bli den högsta kommersiella fastigheten i staden.

Bredvid Resecentrum,  283 meter från perrongen, växer nya Scandic Örebro Central fram. Det byggs mitt i ett nytt stadsutvecklingsprojekt där hotellet blir knutpunkten för stadens nya entré. Med sina 14 våningar, 160 hotellrum och externa kontorslokaler, blir Scandic Örebro Central stadens högsta kommersiella fastighet med en höjd på 50 meter. 
I det nya kvarteret är det hållbart byggande som dominerar, vilket även är i fokus i Scandic Örebro Central - i allt från konstruktion, inredning, mat och dryck.

Hotellet kommer att drivs av 100% förnybar el från vattenkraft och de 160 hotellrummen kommer det bland annat att placeras Svanenmärkta sängar. Scandics vision om ett cirkulärt hotellrum med återvunna och återvinningsbara materialval är genomgående.

- Vi börjar helt klart att närma oss något som liknar ett hotell. Nu ligger det mesta fokuset på insidan innan vi öppnar hotellet den 21 mars, 2022. Gästerna som kommer att bo hos oss får verkligen uppleva att en vistelse på Scandic Örebro Central är ett medvetet val, oavsett om det gäller en medveten natts sömn inför nästa dags möten, kvällens uppträdande på Conventum eller sportevenemangen på Behrn Arena, säger Maria Wennerström, Hotelldirektör på Scandic Örebro Central

Sedan tidigare finns Scandic Grand Örebro på Fabriksgatan intill Conventum med Örebros shoppingstråk, kultur, nöjen och restauranger och Scandic Örebro Väst som ligger 3 km utanför city. Det ligger lättillgängligt från E18/E20.

- Detkänns det fantastiskt att få öppna det tredje Scandichotellet i Örebro, en anrik stad med mycket kultur som attraherar både nationella och internationella besökare. Jag ser fram emot att tillsammans med det lokala näringslivet, fortsätta destinationsutveckla Örebro och attrahera fler människor till staden, säger Maria Wennerström

det finns nu ett stort rekryteringsbehov för Scandic Örebro Central. Till öppning vill hotellet tillsätta flera tjänster. Rekryteringen kommer att inledas under november 2021.

- Det råder just nu en allmän kompetensbrist i besöksnäringen och vi kommer att ha ett stort rekryteringsbehov om cirka 50 tjänster till Scandic Örebro Central. Vi kommer att rekrytera till alla tjänster i huset och det känns fantastiskt att det redan nu finns ett intresse för att jobba hos oss. Scandics starka medarbetarkultur är känd i Örebro så jag är övertygad om att vi kommer kunna fylla hotellet med nya och gamla medarbetare, säger Kai Pasma, Distriktsdirektör för mellersta Sverige på Scandic Hotels.


Fakta om Scandic Örebro Central
Adress: Östra Bangatan 9
Öppnar: 21 mars, 2022
Antal rum: 160
Gym: Öppnar 24 juni 2022. 
Antal våningar: 14, varav nio våningar hotell
Miljöcertifiering: Miljöbyggnad Silver - en svensk miljöcertifiering som mäts på sexton olika indikatorer för energianvändning, innemiljö och material.
Miljöcertifiering Svanen: Scandic Örebro Central planeras att certifieras under 2022. Hotellet drivs av 100% förnybar el från vattenkraftAv: Annika Rådlund
Foto: Scandichotels

Taggar

Bygg Hotell Nyheter