Ny kokbok där Tareq Taylor lagar grytor från olika delar av världen
1 Nov 2021
- Jag har vuxit upp med grytor i alla dess former. Min morfar som var från Storbritannien lagade ofta gryträtter när jag var barn. Ibland kunde även en chicken tikka masala slinka igenom, som ju egentligen är ett brittiskt recept på en kycklingrätt med indiska smaker. Pappa lagade lammgrytor med Mellanösterns alla kryddor och hos mamma serverades det riktigt god sjömansbiff, kalops och annan husmanskost, men också bön- och linsgrytor. Själv har jag genom åren lagat en massa klassiska svenska, franska och italienska grytor till middagar med släkt och vänner. För att inte tala om alla heta thaigrytor med kokosmjölk, chili, curry och ingefära. I den här boken bjuder jag på detta och lite till, säger Tareq Taylor.
Han delar bland annat med sig av recept på rödbetsbourguignon med potatispuré, moules mariniére, lammgryta med ratatouille, ärtsoppa med fläsk, högrevsgryta med blåbär, brytbröd och kryddkokta päron.
- En röra, en kryddblandning eller en god smaksatt olja kan göra mycket för helheten i en rätt. Majonnäs eller aioli till fiskgrytan är ett måste, liksom den picklade rödlöken till chilin. En italiensk gremolata är perfekt att toppa grytor och olika pastarätter med, för både smakens och ögats skull.
Boken Middag i en gryta kommer ut imorgon den 2 november
1 Nov 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Michael Andersson vinnare av Årets kock 2024
Med 776 poäng i finalen var han en tydlig vinnare
-
Max lanserar ny hemlig burgare utan namn och bild
"Det kan låta kaxigt men vi vill alltid hitta nya sätt att erbjuda våra gäster spännande smakupplevelser på"
-
Leif Mannerström delar sina recept på Recipify
"Jag hoppas att mina recept kan användas för att skapa underbara minnen i köket i många år framöver"
-
Strawberrys restaurangkedja The Social lanserar en ny burgare
"Vår burgare har en stark koppling till naturen"
-
Krögare Jesper Taube har skapat julbord till sjöss i 30 år
"Det känns nästan surrealistiskt att det har gått 30 år sedan jag dukade fram första julskinkan ombord"
-
Picadeli nominerat till Sveriges Snyggaste Kontor
Det nya huvudkontoret i Gamlestadens Fabriker har nominerats till den prestigefyllda tävlingen.
-
Albin Edberg blir kulinarisk ledare på Carotte
"Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet och komma med nya idéer"