Ny kokbok där Tareq Taylor lagar grytor från olika delar av världen
1 Nov 2021

- Jag har vuxit upp med grytor i alla dess former. Min morfar som var från Storbritannien lagade ofta gryträtter när jag var barn. Ibland kunde även en chicken tikka masala slinka igenom, som ju egentligen är ett brittiskt recept på en kycklingrätt med indiska smaker. Pappa lagade lammgrytor med Mellanösterns alla kryddor och hos mamma serverades det riktigt god sjömansbiff, kalops och annan husmanskost, men också bön- och linsgrytor. Själv har jag genom åren lagat en massa klassiska svenska, franska och italienska grytor till middagar med släkt och vänner. För att inte tala om alla heta thaigrytor med kokosmjölk, chili, curry och ingefära. I den här boken bjuder jag på detta och lite till, säger Tareq Taylor.
Han delar bland annat med sig av recept på rödbetsbourguignon med potatispuré, moules mariniére, lammgryta med ratatouille, ärtsoppa med fläsk, högrevsgryta med blåbär, brytbröd och kryddkokta päron.
- En röra, en kryddblandning eller en god smaksatt olja kan göra mycket för helheten i en rätt. Majonnäs eller aioli till fiskgrytan är ett måste, liksom den picklade rödlöken till chilin. En italiensk gremolata är perfekt att toppa grytor och olika pastarätter med, för både smakens och ögats skull.
Boken Middag i en gryta kommer ut imorgon den 2 november
1 Nov 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"