Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ny kokbok där Tareq Taylor lagar grytor från olika delar av världen

 
Ny kokbok där Tareq Taylor lagar grytor från olika delar av världenMiddag i en gryta av Tareq Taylor Kocken Tareq Taylors nya kokbok Middag i en gryta är fylld med tips och smakupplevelser från hela världen. Boken innehåller vegetariska grytor liksom grytor med fisk, skaldjur, fågel och kött. Även goda tillbehör och lite sött och bakat.

- Jag har vuxit upp med grytor i alla dess former. Min morfar som var från Storbritannien lagade ofta gryträtter när jag var barn. Ibland kunde även en chicken tikka masala slinka igenom, som ju egentligen är ett brittiskt recept på en kycklingrätt med indiska smaker. Pappa lagade lammgrytor med Mellanösterns alla kryddor och hos mamma serverades det riktigt god sjömansbiff, kalops och annan husmanskost, men också bön- och linsgrytor. Själv har jag genom åren lagat en massa klassiska svenska, franska och italienska grytor till middagar med släkt och vänner. För att inte tala om alla heta thaigrytor med kokosmjölk, chili, curry och ingefära. I den här boken bjuder jag på detta och lite till, säger Tareq Taylor.
 
Han delar bland annat med sig av recept på rödbetsbourguignon med potatispuré, moules mariniére, lammgryta med ratatouille, ärtsoppa med fläsk, högrevsgryta med blåbär, brytbröd och kryddkokta päron.

 - En röra, en kryddblandning eller en god smaksatt olja kan göra mycket för helheten i en rätt. Majonnäs eller aioli till fiskgrytan är ett måste, liksom den picklade rödlöken till chilin. En italiensk gremolata är perfekt att toppa grytor och olika pastarätter med, för både smakens och ögats skull.

Boken Middag i en gryta kommer ut imorgon den 2 novemberAv: Annika Rådlund
Källa och foto: Bonnier Fakta