Recept på Amerikansk pumpapaj
1 Nov 2021
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Börja med pajdegen:
Hacka ihop 3 dl vetemjöl, 2 dl strösocker och 125 gram smör till en grynig massa. Tillsätt 1 äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt pajen vila i kyl ca 30 min.
Koka under tiden:
4 dl grovhackad pumpa till exempel butternut eller muscatpumpa i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt 2 ägg, ett i taget. Blanda ner 2 dl strösocker, 1 tsk malen kanel, 1 tsk malen ingefära, 1 krm salt, 2 msk vetemjöl och 2 dl vispgrädde och häll allt i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna!
Topping: Smält 2 msk socker gyllene i en stekpanna. Sänk värmen och tillsätt ½ msk smör, 1 krm salt och ½ dl pumpakärnor. Rör om och fräs tills pumpakärnorna är gyllene. Häll upp på bakplåtspapper och separera dem med två gafflar. Låt svalna.
Toppa pajen med vispad grädde och de kanderade pumpakärnorna.
Av: Annika Rådlund Foto: Arla
1 Nov 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"