Recept på Amerikansk pumpapaj
1 Nov 2021

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Börja med pajdegen:
Hacka ihop 3 dl vetemjöl, 2 dl strösocker och 125 gram smör till en grynig massa. Tillsätt 1 äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter. Låt pajen vila i kyl ca 30 min.
Koka under tiden:
4 dl grovhackad pumpa till exempel butternut eller muscatpumpa i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt den svalna något. Tillsätt 2 ägg, ett i taget. Blanda ner 2 dl strösocker, 1 tsk malen kanel, 1 tsk malen ingefära, 1 krm salt, 2 msk vetemjöl och 2 dl vispgrädde och häll allt i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min. Låt kallna!
Topping: Smält 2 msk socker gyllene i en stekpanna. Sänk värmen och tillsätt ½ msk smör, 1 krm salt och ½ dl pumpakärnor. Rör om och fräs tills pumpakärnorna är gyllene. Häll upp på bakplåtspapper och separera dem med två gafflar. Låt svalna.
Toppa pajen med vispad grädde och de kanderade pumpakärnorna.
Av: Annika Rådlund Foto: Arla
1 Nov 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"