Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Scandic Arlandastad har öppnat

 
Scandic Arlandastad har öppnatScandic Arlandastad i Arlanda Airport City har 150 rum varav 18 är tillgänglighetsanpassade. Scandic Arlandastad har öppnat sina dörrar efter att Scandic i november 2020 tecknat avtal om att ta över hotellet som ligger nära både Arlanda Airport och har den internationella mötesarenan Scandinavian XPO.

Beläget i den snabbt växande flygplatsstaden Arlanda Airport City har Scandic för första gången öppnat ett hotell i nära anslutning till en av Swedavias flygplatser. Hotellet som öppnades i november 2016  har tidigare varit First Hotel Arlanda men det  gick i konkurs tillsammans med First Hotell Norrtull under 2020.

- Vi har över tid haft en önskan om att etablera oss på eller i nära anslutning till Arlanda Airport. Då vi nu har hittat en bra lösning mellan oss och fastighetsägaren genom ett omsättningsbaserat hyresavtal, med en rimlig riskfördelning och ett hotell som är i mycket gott skick, är det en god investering att göra, säger Peter Jangbratt, chef för Scandic Sverige.

Målgruppen är bland annat gäster som vill påbörja sin semester redan dagen innan med att samla sitt resesällskap, slappna av i en lugn och skön hotellmiljö, för att sedan avsluta med ett besök i bastun. När gästerna dagen efter ska transportera sig till Arlanda Airport stannar transferbussen utanför hotellentrén och är kostnadsfri för hotellets gäster.

- Jag är mycket glad över att Scandic Arlandastad under lång tid framöver kommer vara en viktigt del i att stärka Scandics position i Stockholmsområdet och en viktigt beståndsdel i utvecklingen av näringslivet kring Arlanda Airport City. Men framför allt ser jag fram emot att få välkomna nya och återkommande gäster till ett nytt Scandic Arlandastad, säger Petra Lindholm, Hotelldirektör, Scandic Arlandastad.

Precis som på alla Scandics hotell står tillgänglighet i fokus och av hotellets 150 rum finns 18 tillgänglighetsanpassade rum samt en dedikerad handikapparkering. Scandic Arlandastad kommer under sommaren 2021 att genomgå prövning för de nya, hårda miljö- och klimatkrav i syfte att erhålla Nordens officiella miljöcertifiering, Svanenmärkt. Totalt är 83 av 85 Scandichotell i Sverige Svanenmärkta.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Scandic