Foodexpo flyttas fram
5 Jan 2021

Foodexpo meddelar att beslutet att skjuta upp mässan, som skulle ha arrangerats 27-29 mars 2021. Beslutet har tagits tillsammans med mässans 13 branschföreningar och organisationer, som representerar både utställare och besökare. Bakgrunden till framflyttningen är den allvarliga marknadssituationen i branschen samt osäkerheten om hur omfattningen av coronarestriktionerna kommer att se ut i mars 2021, vilket troligen begränsa mässans normalt höga antal besökare.
Den senaste mässan 2018 besökte över 26 000 yrkespersoner från olika länder. Framflyttningen av mässan är den tredje i raden på nio månader, sedan det ursprungliga datumet för Foodexpo var i mars 2020 - då Danmark låstes ner på grund av coronasituationen.
- I nära och gott samarbete med en enhetlig bransch skjuts Foodexpo upp igen på grund av coronasituationen i Danmark. Beslutet inkluderar ett medansvar för utställarnas långa förberedelsetid och investering i mässan, säger VD för MCH A / S Georg Sørensen.
Foodexpo är Nordens största livsmedelsmässa som arrangeras vartannat år. Den organiseras i samarbete med 13 branschorganisationer inom Foodservice & Catering, Hotel & Restaurant och Retail på MCH Messecenter Herning i Danmark. Den fyller tio salar med cirka 600 utställare, matupplevelser, produktnyheter, inspirerande trendzoner och nätverksmöten. 2018 deltog 571 utställare och mässan hade 26 178 besökare
Foodexpo är Nordens största livsmedelsmässa som arrangeras vartannat år. Den organiseras i samarbete med 13 branschorganisationer inom Foodservice & Catering, Hotel & Restaurant och Retail på MCH Messecenter Herning i Danmark. Den fyller tio salar med cirka 600 utställare, matupplevelser, produktnyheter, inspirerande trendzoner och nätverksmöten. 2018 deltog 571 utställare och mässan hade 26 178 besökare
.www.uk.foodexpo.dk
Av: Annika Rådlund Källa och foto: MCH
5 Jan 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Alkoholserveringsförbudet förlängs ytterligare
"Vi är fortfarande i ett allvarligt läge"
-
Hotellen har tappat 12 miljarder på logiintäkter
Ny rapport från Stockholms Handelskammare
-
Trendspaning: Vintrenderna under 2021
"Bland dessa ser vi allt ifrån olika typer av druvor och tillverkningsprocesser till skildrande konsumentbeteenden"
-
Lanserar Spritz Mixer för alkoholfria drinkar
Låg sockerhalt och ett lågt kaloriinnehåll
-
Hotellen satsar på hybridmöten
"Vi ser en ökad efterfrågan av flexibilitet när man bokar möten och konferenser"
-
Mer svenskt vildsvinskött ska nå restaurangerna
"Våra ledord är att det ska vara så enkelt som möjligt – både för företag och jägare"
-
Tung start på året för restauranger
”Illa att omställningsstödet inte går att söka längre än till sista juli 2020”