Foodexpo flyttas fram
5 Jan 2021
Foodexpo meddelar att beslutet att skjuta upp mässan, som skulle ha arrangerats 27-29 mars 2021. Beslutet har tagits tillsammans med mässans 13 branschföreningar och organisationer, som representerar både utställare och besökare. Bakgrunden till framflyttningen är den allvarliga marknadssituationen i branschen samt osäkerheten om hur omfattningen av coronarestriktionerna kommer att se ut i mars 2021, vilket troligen begränsa mässans normalt höga antal besökare.
Den senaste mässan 2018 besökte över 26 000 yrkespersoner från olika länder. Framflyttningen av mässan är den tredje i raden på nio månader, sedan det ursprungliga datumet för Foodexpo var i mars 2020 - då Danmark låstes ner på grund av coronasituationen.
- I nära och gott samarbete med en enhetlig bransch skjuts Foodexpo upp igen på grund av coronasituationen i Danmark. Beslutet inkluderar ett medansvar för utställarnas långa förberedelsetid och investering i mässan, säger VD för MCH A / S Georg Sørensen.
Foodexpo är Nordens största livsmedelsmässa som arrangeras vartannat år. Den organiseras i samarbete med 13 branschorganisationer inom Foodservice & Catering, Hotel & Restaurant och Retail på MCH Messecenter Herning i Danmark. Den fyller tio salar med cirka 600 utställare, matupplevelser, produktnyheter, inspirerande trendzoner och nätverksmöten. 2018 deltog 571 utställare och mässan hade 26 178 besökare
Foodexpo är Nordens största livsmedelsmässa som arrangeras vartannat år. Den organiseras i samarbete med 13 branschorganisationer inom Foodservice & Catering, Hotel & Restaurant och Retail på MCH Messecenter Herning i Danmark. Den fyller tio salar med cirka 600 utställare, matupplevelser, produktnyheter, inspirerande trendzoner och nätverksmöten. 2018 deltog 571 utställare och mässan hade 26 178 besökare
.www.uk.foodexpo.dk
Av: Annika Rådlund Källa och foto: MCH
5 Jan 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning:
-
Människor som bakar mår bättre
Ny rapport visar fördelarna med att baka och vad som är mest populärt
-
Strawberry utökar i Skåne
Fastigheten renoveras nu till sin forna glans