Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Så mycket ökar sjuktimmarna med inom hotell och restaurang

 
Så mycket ökar sjuktimmarna med inom hotell och restaurangEnligt statistisk från Quinyx har antalet sjukskrivna inom hotell och restaurang ökat med 39 procent. Nu ökar sjukfrånvaron markant. Andelen som sjukskrev sig  inom hotell och restaurang har ökat med 39 procent i Sverige i mars jämfört med månaden innan. 

Det är både både antalet som sjukskriver sig och längden på sjukfrånvaron bland den schemalagda arbetskraften, inom butik, hotell och restaurang samt vård och omsorg, som ökar.

Normalt är februari årets sjukaste månad. Men inte i år. Nu ökar sjukfrånvaron kraftigt. Det visar en studie av 89 000 anställda på företag och organisationer i Sverige, statistiken är hämtad från schemaläggningssystemet Quinyx som dessa företag är knutna till.

 De som sjukskrev sig under mars månad var  hemma under en längre tid än samma period året innan, 33 timmar. Det gör att andelen sjuktimmar har ökat med 57 procent i Sverige i mars 2020, jämfört med mars 2019.

Inom Hotell och restaurang har andelen som sjukskrivit sig ökat med 39 procent och de som sjukskrev sig hade i genomsnitt 20 sjuktimmar i februari, jämfört med 25 sjuktimmar i mars.

–De anställda inom vård och omsorg, butik samt hotell och restaurang möter många människor på jobbet och de kan inte arbeta hemifrån, så de har verkligen sjukskrivit sig. Våra siffror visar att de följer anvisningarna och därmed minskar smittspridningen, säger Fredrik Selander, nordisk marknadschef på Quinyx.
Av: Annika Rådlund Källa: Quinyx
Foto: Getty Images