Så mycket ökar sjuktimmarna med inom hotell och restaurang
3 Apr 2020
Det är både både antalet som sjukskriver sig och längden på sjukfrånvaron bland den schemalagda arbetskraften, inom butik, hotell och restaurang samt vård och omsorg, som ökar.
Normalt är februari årets sjukaste månad. Men inte i år. Nu ökar sjukfrånvaron kraftigt. Det visar en studie av 89 000 anställda på företag och organisationer i Sverige, statistiken är hämtad från schemaläggningssystemet Quinyx som dessa företag är knutna till.
De som sjukskrev sig under mars månad var hemma under en längre tid än samma period året innan, 33 timmar. Det gör att andelen sjuktimmar har ökat med 57 procent i Sverige i mars 2020, jämfört med mars 2019.
Inom Hotell och restaurang har andelen som sjukskrivit sig ökat med 39 procent och de som sjukskrev sig hade i genomsnitt 20 sjuktimmar i februari, jämfört med 25 sjuktimmar i mars.
–De anställda inom vård och omsorg, butik samt hotell och restaurang möter många människor på jobbet och de kan inte arbeta hemifrån, så de har verkligen sjukskrivit sig. Våra siffror visar att de följer anvisningarna och därmed minskar smittspridningen, säger Fredrik Selander, nordisk marknadschef på Quinyx.
Av: Annika Rådlund Källa: Quinyx
Foto: Getty Images
3 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"