Altia startar krOgfolk-hjälpen
6 Apr 2020
Över hela landet rapporterar restauranger, barer och hotell om uteblivna gäster och tomma lokaler. Detta har lett till minskad omsättning med permitteringar och uppsägningar som följd.
Altia, som säljer vin och sprit till restaurangkunder över hela Sverige, vill nu hjälpa några restauranganställda genom denna mycket speciella situation. Därför har man nu instiftat Altia krOgfolk-hjälpen: ett stipendium för utveckling och vidareutbildning inom restaurangbranschen.
– Vi älskar och lever med restaurangbranschen och är djupt bekymrade över den kris som den nu står mitt uppe i. Vi vill därför göra vad vi kan för att hjälpa de restauranganställda. Vi hoppas att detta kan ingjuta lite hopp, ge krogfolket kraft att blicka framåt och utvecklas långsiktigt i branschen, säger Helena Lindquist, försäljningsdirektör på Altia.
Stipendiet går till restauranganställda
Stipendiet kan sökas av alla som arbetar inom bar, restaurang och hotell. Den sökande ska ha en ambition och vilja att utvecklas inom branschen och stipendiet ska gå till en utbildning som främjar detta.
Sökande: Stipendiet riktar sig till anställda inom restaurangbranschen.
Stipendiet avser:
Hel eller delvis finansiering av utbildning inom restaurangnäringen. Exempelvis sommelier, matlagning, dryckeskunskap, service, ledarskap, försäljning, ekonomi.
Plats i Altia Academy, en certifierande utbildning till spritsommelier.
I stipendiekommittén: Vilka som får chans till vidareutbildning genom stipendiet kommer att avgöras av en kommitté med representanter från både restaurangbranschen och Altia. Fredrik Eriksson, kock och krögare på Långbro Värdshus och Nationalmuseum; Hedda Bruce, bartender på Tjoget, Jens Odén delägare ESS Group Restaurangdrift AB samt Helene Söderberg, driftchef på Ekstedt kommer att bidra med sina erfarenheter i urvalsprocessen.
Ansökan och information: Ansökningsformulär och mer information kan laddas ned här: www.folkofolk.se/altia-krogfolk-hjalpen samt på Altia krOgfolks Facebook och instagram @altiakrogfolk
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Altia
6 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"